Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (46)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (46)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (46)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video. (deze week geen video)

Begin maart 2018 vertrokken we met een hele volle auto, dito aanhanger en dakkoffer naar ons vakantiehuis in Spanje om aan een heel nieuw hoofdstuk in ons leven te beginnen. Dit is dus nu bijna 5 jaar geleden, ons eerste lustrum. Een leven opbouwen in Spanje was het plan, maar verder wisten we nog niet zo goed hoe en wat we gingen doen om de kost te verdienen. Er waren wel veel ideeën, maar we moesten nog uitvinden welke zou gaan werken. Wat hebben we veel meegemaakt in die 5 jaar. Soms hebben we het gevoel dat we de afgelopen jaren evenveel hebben meegemaakt als de 40 jaar ervoor.

Vooral de positieve dingen zijn ons bijgebleven. De leuke mensen die wel hebben ontmoet en waarvan sommige fijne vrienden zijn geworden. De mooie wandelingen die we hebben gemaakt met de wandelvrienden of de bijzondere plekken die we hebben bezocht tijdens de periode dat wij hier een Nederlandstalig tijdschrift uitgaven. Zelfs de vervelende Covid-19 periode heeft ons mooie dingen opgeleverd. Tijdens deze periode hebben besloten om op zoek te gaan naar een huis waar we al onze ideeën en dromen waar kunnen maken en met dat huis zijn we nu al twee en half jaar heel druk. Tijdens het inkopen van spullen voor de winkel komen we ook vaak op hele bijzondere plekken. Zolders, kelders of schuren die een schatkamer met mooie spullen blijken te zijn. Superenthousiaste eigenaars die alles willen uitleggen of sommige die met pijn in hun hart de spulletjes van ouders of grootouders moeten verkopen. Zodra de B&B kan gaan draaien hopen we heel veel mooie herinneringen toe te voegen en veel mensen een fijne vakantie te bezorgen.

Update wat betreft de verbouwing; de afgelopen week is er heel veel verf doorheen gegaan. Veel muren en plafond zijn nu lekker fris en veel mooie, maar donkerbruine meubels hebben een nieuwe laag verf gekregen. De badkamers worden op dit moment geïnstalleerd, plinten worden geplaatst en alle kamerdeuren zitten erin. We zijn nu echt bijna klaar voor het inrichten en schoonmaken van de bovenverdieping. We schieten dus lekker op. Helaas is de deadline van eind januari voor de bovenverdieping net niet gehaald.

Maar ook een wat minder goed bericht deze week. Afgelopen zomer zijn de nieuwe pvc-ramen geplaatst en we hadden de leverancier enkele weken geleden gevraagd om nog eens langs te komen. Inmiddels gingen de ramen en luiken wat moeilijk open en of dit opnieuw afgesteld kon worden. Afgelopen woensdag was hun technische mannetje bij ons in huis en die vertelde dat hij dit zeker kon doen, maar dat de ramen en deuren helemaal niet goed zijn geplaatst. Ze hebben veel te weinig steun aan de onderkant en ook aan de zijkanten is niet voldoende ondersteuning. Dus zullen ze blijven zakken. Wij schrokken ons rot en gelijk bij de aannemer aan de bel getrokken. Natuurlijk was de eerste reactie van de aannemer dat het allemaal wel goed is geplaatst … Daar namen we geen genoegen mee. Na een gesprek tussen de leverancier en de aannemer, komt de aannemer aankomende maandag om iets te doen. Wat precies dat is nog even afwachten, hopelijk wordt het naar tevredenheid opgelost. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud