Iets tweedehands verkopen of kopen in Spanje? Dat kan via het Spaanse Wallapop

Iets tweedehands verkopen of kopen in Spanje? Dat kan via het Spaanse Wallapop
Beeld: Wallapop

Iets tweedehands verkopen of kopen in Spanje? Dat kan via het Spaanse Wallapop

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in Spanje is de applicatie voor smartphones Wallapop helemaal hot. Dat is eigenlijk al enkele jaren zo, maar er wordt steeds meer gebruik van gemaakt om tweedehands artikelen te kopen of te verkopen. Laten we eens kijken naar Wallapop en andere mogelijkheden.

Wallapop is een gratis mobiele verkoop- en aankoopaplicatie of platform dat in 2013 door Gerard Olivé, Agustín Gómez en Miguel Vicente in Barcelona werd opgericht. Het Spaanse bedrijf heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt en is inmiddels actief in meer dan 20 landen over de hele wereld, waaronder Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

De app is ontworpen om een ​​eenvoudige en toegankelijke manier te bieden voor gebruikers om producten en diensten te kopen en verkopen, zonder dat ze hiervoor een vergoeding hoeven te betalen. Gebruikers kunnen producten fotograferen en deze vervolgens plaatsen in de Wallapop-feed. Andere gebruikers kunnen deze producten vervolgens bekijken en contact opnemen met de verkoper om eventuele vragen te stellen of om een ​​aankoop te bespreken.

Inmiddels is Wallapop veel meer dan alleen maar een app voor smartphones en is het een platform geworden met een website met dezelfde functies en is het ook mogelijk voor professionals om tegen een vergoeding hun producten te verkopen. Daardoor is Wallapop steeds groter geworden, wordt er steeds meer gebruik van gemaakt en worden de samenwerkingen met onder ander het Spaanse postbedrijf Correos steeds beter.

Volgens recente schattingen heeft Wallapop in Spanje meer dan 15 miljoen maar wereldwijd meer dan 30 miljoen actieve gebruikers. Dit maakt de app zeer populair bij zowel kopers als verkopers die op zoek zijn naar een makkelijke en veilige manier om producten te verkopen en te kopen.

In de loop der jaren heeft Wallapop verschillende verbeteringen en nieuwe functies geïntroduceerd om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit omvat onder meer geavanceerde zoek- en filtermogelijkheden, betere communicatie- en verkooptools, en de mogelijkheid om direct betalingen te ontvangen via de app.

Andere platforms

Er zijn naast het veelgebruikte Wallapop in Spanje nog andere smartphone apps en websites voor tweedehands producten die eigenlijk al langer bestaan dan Wallapop zoals MilAnuncios, Vibbo en het internationale Vinted.

Milanuncios is een Spaans online verkoop- en aankoopplatform dat werd opgericht in 2006. Het is het grootste online platform voor de verkoop en aankoop van tweedehands goederen en diensten in Spanje, met miljoenen gebruikers over het hele land. Milanuncios biedt ook enkele andere diensten, zoals het plaatsen van vacatures en het vinden van werk. Dit maakt het platform een uitstekende bron voor mensen die op zoek zijn naar werk of die op zoek zijn naar personeel. Volgens recente schattingen heeft Milanuncios meer dan 20 miljoen actieve gebruikers in Spanje en andere landen. Dit maakt het platform zeer populair onder zowel kopers als verkopers en bewijst de kracht van het platform als een van de grootste online verkoop- en aankoopplatformen in Spanje.

Vibbo is een online verkoop- en aankoopplatform voor tweedehands producten, opgericht in 2005 in Spanje. Het platform, dat in eerste instantie SegundoMano als naam had, biedt een gemakkelijke manier voor mensen om producten te kopen en verkopen, waaronder meubels, huishoudelijke artikelen, elektronica, auto’s en veel meer. Het platform is erg populair onder zowel kopers als verkopers en schattingen geven aan dat Vibbo meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers heeft over Spanje en andere landen. Vibbo is tegenwoordig een onderdeel van MilAnuncios.

Vinted is een online verkoop- en aankoopplatform voor tweedehandsmode en accessoires, opgericht in 2008 in Litouwen. Het platform is gericht op het creëren van een gemakkelijke en betaalbare manier voor mensen om tweedehandskleding en accessoires te kopen en verkopen. Vinted biedt ook enkele andere functies, zoals het toevoegen van foto’s van gebruikers in verschillende outfits en het uitwisselen van mode-advies met andere gebruikers. Volgens recente schattingen heeft Vinted meer dan 50 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld, waaronder ook Nederland en België.

Ga naar de inhoud