Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (10)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (10)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (10)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Deze week zijn we terug in de provincie Andalusië. Wat ons direct opviel, is dat het hier bergachtiger wordt en we zeiden tegen elkaar dat we bij de zoektocht naar een nieuwe stek, in ieder geval in de buurt van de bergen willen wonen. We zijn deze week dan ook direct een natuurgebied ingedoken om weer wat prachtige wandelingen te maken. 

Echte pieken zoals we die kennen in de omgeving van de stad Málaga zijn hier nog niet. Maar de natuur is er niet minder om. Olijfbomen en kurkeiken, zover je kunt kijken. En we hebben eindelijk het Pata Negra varken gespot. Het varken met de zwarte poten van de Ibérico ham. Ja, die vermaken zich hier prima. Ze dabberen rond in een enorm omheind gebied en vreten zich rond met de eikels van de kurkeiken. Maar goed dat onze varkens in Nederland hier geen weet van hebben, dan zouden ze massaal emigreren ;-).

In ons gesprek kwamen we tot de conclusie dat we de bergen pas echt zijn gaan waarderen sinds we in Málaga wonen. Want Málaga heeft genoeg pittige bergen om te trotseren, zoals La Maroma (foto), El Cielo en Pico Torrecilla. Niet de minste bergen en je moet ze niet onderschatten, enige ervaring in het wandelen in de bergen is gewenst. Er kan bijvoorbeeld onverwacht een enorme wind opzetten en als je dan op de kam van een berg staat, wordt het gevaarlijk. 

Dat is ons dus ooit overkomen en zijn we aan de andere kant naar beneden gemoeten, waardoor we zonder te weten in de provincie Granada uitkwamen. Ha, ha, taxi gebeld om terug te komen naar de auto, maar die moest wel om de berg heen. Leuke avonturen, maar wel voor één keer, want we hadden er nog niet bij verteld dat het inmiddels al donker was toen we aan de andere kant naar beneden kwamen en we nog steeds midden in het bos stonden, zonder dat er een dorp te bekennen was. 

Naast bergen heeft de provincie Malaga ook de prachtigste wandelgebieden zoals El Torcal en El Chorro. En mocht het te warm zijn om de bergen in te gaan, zijn er altijd nog de rivierwandelingen zoals; Río Chillar, Río Higuerón en Barranco Blanco. En deze bergen en rivieren liggen allemaal op steenworp afstand van de stad Málaga. Er is zelfs een mogelijkheid om te skiën, want de Sierra Nevada ligt ook om de hoek. Skiën met zeezicht, mooier wordt het niet! Ja, eigenlijk houden we niet alleen van bergen maar ook van de zee.  En toen viel ons gesprek stil. Eigenlijk zaten we nog niet zo slecht in Málaga!

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud