Search
menu
Search

Park Güell in Barcelona ontvangt helft minder bezoekers in 2023

Park Güell in Barcelona ontvangt helft minder bezoekers in 2023
Beeld: via canva.com

Park Güell in Barcelona ontvangt helft minder bezoekers in 2023

Park Güell, een van de meest iconische parken in Barcelona, heeft de laatste jaren te kampen met een dalend aantal bezoekers. In 2019 bezochten nog 9 miljoen mensen het park, maar in 2023 was dit aantal teruggelopen tot 4,4 miljoen bezoekers. Dit is een daling van meer dan 50%. In dit artikel zullen we de oorzaken van deze terugval onderzoeken en kijken naar de maatregelen die worden genomen om het tij te keren.

In vergelijking met 2022 heeft Park Güell in Barcelona een licht herstel van 6% doorgemaakt, met 200.000 extra bezoekers. De meesten van hen zijn van buitenlandse afkomst, tussen 25 en 34 jaar oud. Volgens B:SM bezoekt een kwart van de bezoekers het park omdat ze het beschouwen als een “emblematische ruimte van Barcelona”, terwijl 22% het bezoekt om de architectuur van Antoni Gaudí te ontdekken.

Om de impact van het massatoerisme te beperken, heeft de gemeente Barcelona in 2013 besloten om het toegang tot het park te reguleren. Sindsdien is het verplicht om een ticket te kopen voor het park. De prijs van een ticket is € 10 voor volwassenen en € 7 voor kinderen. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

De toegangsregulering heeft een aantal positieve gevolgen gehad voor het park. Zo is het aantal bezoekers afgenomen, waardoor de overlast voor de omwonenden is afgenomen. Bovendien is het park nu beter onderhouden en zijn er meer middelen beschikbaar voor het behoud van het park.

Echter, de toegangsregulering heeft ook een aantal negatieve gevolgen gehad. Zo zijn de entreeprijzen gestegen en is het voor sommige mensen moeilijker geworden om het park te bezoeken. Bovendien is het park nu minder toegankelijk voor lokale bewoners.

De terugval in het aantal bezoekers heeft gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid. Park Güell is een belangrijke toeristische attractie in Barcelona, en de daling van het aantal bezoekers heeft geleid tot een daling van de inkomsten voor de stad. Dit heeft geleid tot een verlies van banen en een daling van de economische activiteit in het gebied rond het park.

Om het tij te keren en het aantal bezoekers aan het park te verhogen, heeft de gemeente Barcelona een aantal maatregelen genomen. Zo is de toegangsprijs voor het park verlaagd en zijn er meer evenementen en activiteiten georganiseerd in het park. Bovendien is de gemeente bezig met het verbeteren van de infrastructuur rond het park.,

Werelderfgoed

Park Güell is een uniek en belangrijk park dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park is ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí en is een prachtig voorbeeld van de Catalaanse modernistische architectuur. Park Güell is een van de populairste toeristische attracties in Barcelona en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Park Güell is een internationaal erkende toeristische attractie. Het park is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Barcelona. Het park is ook een populaire locatie voor evenementen en feesten.

Het park staat momenteel voor een aantal uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is de balans tussen het behoud van het park en het toenemende aantal bezoekers. De gemeente Barcelona is bezig met het ontwikkelen van een plan om het park te beschermen en tegelijkertijd het aantal bezoekers te verhogen.

Ga naar de inhoud