25-jarige skiër om het leven gekomen door lawine in Lerida

25-jarige skiër om het leven gekomen door lawine in Lerida
Beeld: Twitter

25-jarige skiër om het leven gekomen door lawine in Lerida

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – Een 25-jarige skiër afkomstig uit Palma op Mallorca is zondag om het leven gekomen tijdens het skiën in het skioort Baqueira Beret. De man skiede buiten de piste bij Naut Aran in Baqueira Beret waarbij hij verrast werd door een lawine. De man kon gered worden en overgebracht worden naar het Arnau de Vilanova ziekenhuis in Lerida maar overleed later aan zijn verwondingen.

De man skiede samen met drie vrienden off piste bij Naut Aran waarbij twee van hen verrast werden door een lawine. Het ongeval gebeurde in het deel dat La Vinyeta heet en waar eerder ook al skiërs om het leven zijn gekomen tijdens een lawine. La Vinyeta hoort bij het skigebied Baqueira Beret in de Val d’Aran in de Catalaanse provincie Lerida.

De reddingsdiensten konden de twee skiërs uit de lawine halen maar een van hen overleed later in het ziekenhuis terwijl de derde persoon ongedeerd was. In januari 2019 overleed op dezelfde plaats al een andere skiër en een jaar daarvoor een derde persoon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.