Franse ‘Spiderman’ beklimt de Torre Glòries in Barcelona

Franse ‘Spiderman’ beklimt de Torre Glòries in Barcelona
Beeld: Twitter

Franse ‘Spiderman’ beklimt de Torre Glòries in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Enkele weken geleden was een jonge Britse man het onderwerp van gesprek omdat hij diverse hoge gebouwen in de kustplaats Benidorm zonder enige vorm van veiligheid beklom om een selfie te maken. Dit keer is de Torre Agbar (nu Torre Glòries) opnieuw het doelwit van de Franse ‘Spiderman’ Alain Robert die deze 144 meter hoge opvallende toren in Barcelona voor de derde keer beklom.

Het is voor Alain Robert de derde keer dat hij de Torre Glòries, beter bekend als de Torre Agbar, beklom. Dat deed de Fransman al in september 2007 en in november 2016. De Franse ‘Spiderman’ werd toen door de Catalaanse politie bekeurd vanwege een schending van de Catalaanse burger veiligheidswet. Ook dit keer wachtte de politie hem op toen de Fransman naar beneden klom. Dat gebeurde rond 11.25 uur woensdagmorgen.

Alain Robert kwam dit keer tot de 26e verdieping van de 38 van deze 144 meter hoge toren. De Torre Glòries is een 144,4 meter en 38 verdiepingen hoog kantoorgebouw in Barcelona. De oorspronkelijke naam Torre Agbar is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd was. Koning Juan Carlos opende het gebouw op 16 september 2005.

In november 2019 beklommen twee mannen ook al deze blijkbaar bij klimmers populaire toren van de Franse architect Jean Nouvel. Het toeval wil dat het steeds om Franse klimmers gaat bij deze toren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.