In 2022 moet de Parador van Ibiza haar deuren openen

In 2022 moet de Parador van Ibiza haar deuren openen
Beeld: Estudio Vila 13
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

IBIZA – Zou het dan eindelijk waar zijn, zou na jaren van vertraging, bureaucratische en diverse andere problemen de Parador van Ibiza in 2020 dan eindelijk in gebruik worden genomen? Als het aan de minister voor Toerisme Reyes Maroto ligt wel. De Parador de Dalt Vila of Parador Ibiza (naam is nog onbekend) moet in 2022 open gaan.

De minister van Toerisme gaf daarmee antwoord op een vraag van een congreslid voor Ibiza die wilde weten wanneer de Parador op Ibiza eindelijk open zal gaan. Volgens de minister is afgelopen 20 februari het werkplan verstuurd en is men reeds met de bouwwerkzaamheden ter plaatse begonnen.

In mei 2019 werd door Turespaña, de verantwoordelijke voor de Spaanse staatshotels Paradores, officieel in het staatsbulletin BOE aangekondigd dat er 21,1 miljoen euro beschikbaar was gesteld voor het afbouwen van de Parador op Ibiza. In juli 2019 kreeg het bouwbedrijf Acciona van Turespaña de opdracht om de Parador af te ronden.

Vertraging

Na een jarenlange vertraging in de werkzaamheden van de nieuwe Spaanse Parador op het eiland Ibiza, lijkt het erop dat er een einde komt aan het wachten. Sinds 2009 is men bezig met de restauratie van het Castillo de Dalt Villa om daar een luxe Parador hotel in te vestigen. 

De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet erg traag. De gemeente heeft in 2018 groen licht gegeven en Turespaña heeft in mei 2019 zo’n 21,1 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Parador van Ibiza te openen.

Kasteel

De Parador is gevestigd in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 67 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 werd er echter niet meer gebouwd aan de Parador.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse en internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Onderstaande foto’s zijn van Estudio Vila 13 en laten zien hoe de Parador er uit moet gaan zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.