Nederlandse oplichters aangehouden in Spanje

Nederlandse oplichters aangehouden in Spanje
Beeld: politie.nl

MADRID – Bij een grootschalige actie van de politie Oost-Nederland in samenwerking met Eurojust zijn dinsdag 3 maart meerdere mannen aangehouden in Spanje en Nederland op verdenking van grootschalige oplichting via zogenoemde ‘boilerroom-fraude’ in de periode 2013 tot en met nu. Drie Nederlandse hoofdverdachten zijn aangehouden in Marbella en Madrid. 

Ook is in Spanje een doorzoeking geweest bij een Engelse handlanger. Een Nederlandse hoofdverdachte is nog voortvluchtig in Spanje. In Nederland zijn drie mannen aangehouden. Dat gebeurde in Haarlem, Zandvoort en Lelystad. Op verschillende locaties zijn huiszoekingen gedaan. Daarbij is veel bewijsmateriaal gevonden.

Alle mannen in de leeftijd van 40 tot en met 59 jaar worden ervan verdacht jarenlang via een boilerroom-constructie miljoenen euro’s buit te hebben gemaakt. De zaak is ruim twee-en-een half jaar geleden opgestart na verschillende meldingen die bij de Politie binnenkwamen op verschillende plekken in Nederland.

politie.nl

Boilerroom-fraude

Bij boilerroom-fraude bellen oplichters met hun slachtoffers en worden bijzonder mooie investeringen aangeboden. Om vertrouwen van de gedupeerden te krijgen, wordt voorgesteld eerst een relatief kleine investering te doen. Via een persoonlijk account waarop real time wisselkoersen staan, zien gedupeerden hun geld snel renderen. Als het vertrouwen is gewonnen, wordt er om grotere investeringen gevraagd. In dit onderzoek hebben 40 aangevers samen vermoedelijk 6 miljoen euro geïnvesteerd. Op verschillende bankrekeningen en een vakantiewoning is beslag gelegd.

Aangiften doen

De Nederlandse politie roept mensen altijd op niet op aanbiedingen in te gaan die te mooi zijn om waar te zijn. Bij boilerroom-fraude wordt voorgespiegeld dat investeringen snel veel meer geld opleveren zonder dat er risico’s zijn. De verdachten kunnen in verband worden gebracht met 6 boilerrooms. 

Mogelijke slachtoffers van deze rooms FX-CI Ltd. / A&L Corporate Investments Ltd. / Global Trading Investment Group Ltd. / Power Capital Financial Trading Ltd. / Volcap FX / Gain Capital Financial Trading (Berlin / LDN Capital Group), die nog geen aangiften hebben gedaan bij de politie, worden opgeroepen dat alsnog te doen.

Bron: Persbericht politie.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
frans

zijn er echt zulke domme mensen die daarin trappen

Kyrsah

Mijn telefoon meld direct fraude dan kleurt mijn scherm roze ending is het belletje ook anders dan normaal

andre

Ik zal maar niet zeggen dat het weer “opvallend” Nederlanders zijn die erbij betrokken zijn zeker, like always !!!!

Wizza

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn….,

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.