Nederlandse oplichters aangehouden in Spanje

Nederlandse oplichters aangehouden in Spanje
Beeld: politie.nl

Nederlandse oplichters aangehouden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bij een grootschalige actie van de politie Oost-Nederland in samenwerking met Eurojust zijn dinsdag 3 maart meerdere mannen aangehouden in Spanje en Nederland op verdenking van grootschalige oplichting via zogenoemde ‘boilerroom-fraude’ in de periode 2013 tot en met nu. Drie Nederlandse hoofdverdachten zijn aangehouden in Marbella en Madrid. 

Ook is in Spanje een doorzoeking geweest bij een Engelse handlanger. Een Nederlandse hoofdverdachte is nog voortvluchtig in Spanje. In Nederland zijn drie mannen aangehouden. Dat gebeurde in Haarlem, Zandvoort en Lelystad. Op verschillende locaties zijn huiszoekingen gedaan. Daarbij is veel bewijsmateriaal gevonden.

Alle mannen in de leeftijd van 40 tot en met 59 jaar worden ervan verdacht jarenlang via een boilerroom-constructie miljoenen euro’s buit te hebben gemaakt. De zaak is ruim twee-en-een half jaar geleden opgestart na verschillende meldingen die bij de Politie binnenkwamen op verschillende plekken in Nederland.

dbeb0445d8fe96df02457ef71f4af493
politie.nl

Boilerroom-fraude

Bij boilerroom-fraude bellen oplichters met hun slachtoffers en worden bijzonder mooie investeringen aangeboden. Om vertrouwen van de gedupeerden te krijgen, wordt voorgesteld eerst een relatief kleine investering te doen. Via een persoonlijk account waarop real time wisselkoersen staan, zien gedupeerden hun geld snel renderen. Als het vertrouwen is gewonnen, wordt er om grotere investeringen gevraagd. In dit onderzoek hebben 40 aangevers samen vermoedelijk 6 miljoen euro geïnvesteerd. Op verschillende bankrekeningen en een vakantiewoning is beslag gelegd.

Aangiften doen

De Nederlandse politie roept mensen altijd op niet op aanbiedingen in te gaan die te mooi zijn om waar te zijn. Bij boilerroom-fraude wordt voorgespiegeld dat investeringen snel veel meer geld opleveren zonder dat er risico’s zijn. De verdachten kunnen in verband worden gebracht met 6 boilerrooms. 

Mogelijke slachtoffers van deze rooms FX-CI Ltd. / A&L Corporate Investments Ltd. / Global Trading Investment Group Ltd. / Power Capital Financial Trading Ltd. / Volcap FX / Gain Capital Financial Trading (Berlin / LDN Capital Group), die nog geen aangiften hebben gedaan bij de politie, worden opgeroepen dat alsnog te doen.

Bron: Persbericht politie.nl

Ga naar de inhoud