Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (50)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (50)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (50)

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video. (deze week geen video)

Pas schreven we over de leuke dingen die we de afgelopen 5 jaar in Spanje hebben meegemaakt. Deze week konden we daar weer een aantal mooie herinneringen aan toevoegen. Terwijl Tom leuke dingen in Nederland aan het doen was kwamen er bij Danielle een aantal bezoekers langs. Familie van Nico, de huidige bewoners van ons oude huis en twee stellen. Heel gezellig en superleuk! Lieve mensen met een huis in de buurt die de B&B wilden bekijken om hun toekomstige gasten te kunnen onderbrengen. Na een gezellig gesprek uitgebreid het huis en de vorderingen laten zien. We kregen van hun een heel origineel cadeautje, twee zakjes zuurkool en laten wij nu dol zijn op zuurkool! Die avond stond er dus zuurkool op het menu. Niet met worst, maar met een bal gehakt. Heerlijk!

Van dit soort bezoeken krijgen wij veel positieve energie. Mensen die de moeite nemen om naar ons toe te komen en dan vaak ook nog iets voor ons hebben. Zo kregen we van een mevrouw een mailtje dat ze wat Frans servies voor ons had en of we interesse hadden. Nu zijn we beiden gek op oude spulletjes, dus maakten we een afspraak met haar dat ze deze spulletjes langs kwam brengen. Dat was dus ook afgelopen week en ook dit bezoek was heel leuk! Ze bleven maar dozen, tasjes, mandjes etc naar binnen dragen. Danielle werd er zelfs een beetje verlegen van. Mooie spulletjes die we goed in de B&B kunnen gebruiken. Glazen, bordjes, kop en schotels, spelletjes en nog veel meer. Ze vertelde dat ze dit allemaal over had na de verkoop van hun huis in Frankrijk en dat ze dacht dat wij dit wel konden gebruiken. Ook weer heel lief!

Omdat Tom de afgelopen week in Nederland zat en Danielle en Nico ook een beetje rustig hebben gedaan is er qua verbouwing niet veel gebeurd. Danielle heeft een opknap en verfopdracht van een oud meubel afgerond en langsgebracht. De klanten waren blij met het eindresultaat. Nico heeft wat klussen aan de buitenkant van het huis gedaan. Volgende week kunnen we dus uitgerust en opgeladen weer stevig aan het werk.

In december (blog 39) schreven wij over een grote financiële tegenvaller die we voor onze kiezen kregen. We kregen hierop heel veel lieve en bemoedigende reacties. Vele gaven het advies om wat geld in te zamelen en dat ze ons zeker financieel willen steunen. Omdat we op dat moment er behoorlijk doorheen zaten, konden we dit toen niet goed overzien hoe dat aan te pakken. Het kostte ons dan ook even wat tijd om iets op te zetten waar we tevreden mee zijn en wat voor iedereen een veilige manier is om aan ons te doneren. De afgelopen tijd hebben we een website opgezet. Op deze website is ook veel informatie te vinden over de toekomstige B&B, mooie foto’s van de kamers, de faciliteiten van de B&B en uitleg over hoe we gaan proberen zo klimaatvriendelijk te zijn. Neem vooral een kijkje.

Als je ons wilt steunen, kan je onder andere een donatie doen, een arrangement boeken, of een voucher kopen. Klik hier Wil je naast de blogs en vlogs nog meer op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken omtrent dit alles, schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief. Hasta Pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud