Search
menu
Search

Zeven Spaanse steden hebben de Bikefriendly 2023 prijzen gewonnen

Zeven Spaanse steden hebben de Bikefriendly 2023 prijzen gewonnen
Beeld: Canva

Zeven Spaanse steden hebben de Bikefriendly 2023 prijzen gewonnen

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Samen werken Bikefriendly en het Netwerk van Steden voor de Fiets (RCxB) aan de organisatie van deze Spaanse prijzen. De prijzen worden om de twee jaar uitgereikt om de inspanningen van openbare instellingen die projecten, initiatieven of acties promoten en vergemakkelijken om het dagelijkse gebruik van fietsen te bevorderen, te erkennen en te waarderen. Dit jaar hebben zeven steden de prijzen voort Bikefriendly Awards 2023 gewonnen.

De gemeenten A Coruña, Murcia, Vitoria-Gasteiz, Sant Cugat, Mataró, Sevilla en Barcelona hebben de Bikefriendly Awards 2023 gewonnen tijdens de ceremonie die donderdag werd gehouden in Sevilla. Bij deze derde editie werden prijzen uitgereikt in acht verschillende categorieën: institutioneel leiderschap, fietsinfrastructuur in stedelijke gebieden, fietsinfrastructuur in interstedelijke gebieden, parkeerinfrastructuur, onderwijs en promotie, innovatie en acceleratie. 

De Bikefriendly Awards 2023 zijn uitgereikt in de volgende acht categorieën aan de volgende overheden en instellingen:

LEIDERSCHAP EN INSTITUTIONEEL ENGAGEMENT: Gemeente Barcelona. Vanwege de toename en verbetering van infrastructuur, diensten, communicatie en gegevensbeheer voor fietsmobiliteit. Als finalisten in deze categorie waren ook de gemeente Valladolid en de Provincie Pontevedra aanwezig.

STEDENBOUWKUNDIGE FIETSINFRASTRUCTUUR: Gemeente Mataró. Voor hun project “Mataró fietsring”. Als finalisten in deze categorie waren ook de gemeenten Logroño, Murcia en Sant Just Desvern aanwezig.

INTERSTEDENBOUWKUNDIGE FIETSINFRASTRUCTUUR: Gemeente Sant Cugat del Vallès. Voor hun projecten om de gemeente te verbinden met belangrijke aangrenzende locaties. Als finalisten in deze categorie waren ook de Provincie Pontevedra en de gemeente Sant Joan Despí aanwezig.

PARKEERINFRASTRUCTUUR: Gemeente Vitoria-Gasteiz. Voor hun project “Fietsparkeernetwerk VGBiziz”. Als finalisten in deze categorie was ook de gemeente Santa Perpetua de Mogoda aanwezig.

ONDERWIJS EN PROMOTIE: Gemeente Murcia. Voor hun project “Biciescuela” om studenten op te leiden. Als finalisten in deze categorie waren ook de gemeenten Elx, Vitoria-Gasteiz en Vilagarcía de Arousa aanwezig.

INNOVATIE: Gemeente Sevilla. Voor hun pilotproject om de implementatie van een gedeeld elektrisch fietsensysteem in de stad Sevilla te evalueren. Als finalisten in deze categorie waren ook de gemeente Madrid en de Provincie Guipúzcoa aanwezig.

ACCELERATIE: Gemeente A Coruña. Voor hun project “En Bici” (Op de fiets). Als finalisten in deze categorie waren ook de gemeenten Sant Cugat del Vallès en Valladolid aanwezig.

BIKE ECONOMY AWARDS: in drie subcategorieën; CICLOLOGISTIEK: Txita, uit Donostia, vanwege hun inzet voor de promotie van ciclologistiek; PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN VOOR FIETSINFRASTRUCTUUR: Don Cicleto, het Stedelijk Parkeernetwerk van Madrid. Voor hun product Bicihangar Rocket, een oplossing voor veilig parkeren van fietsen en scooters in elke ruimte; PROMOTIE EN TRAINING VAN FIETSMOBILITEIT: L’Henbici. Voor hun project ‘Taller comunitario de Bellvitge’ om het gebruik van fietsen op straat in L’Hospitalet de Llobregat te bevorderen en een diverse fietsgemeenschap te creëren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?