Leer de nieuwe 434 kilometer lange Ruta Costa Blanca kennen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Wandelaars opgelet. Het is nu mogelijk om de Ruta Costa Blanca te wandelen maar houdt er rekening mee dat dit niet voor iedereen is weggelegd. De route bestaat uit 20 etappes die een 434,9 kilometer lange wandelroute vormen tussen de gemeente Dénia in het noorden en de gemeente Orihuela in het zuiden van de provincie Alicante. Deze route is deze maandag door het Patronato Provincia de Turismo gepresenteerd.

Het idee van de wandelroute is dat geïnteresseerden het achterland van de Costa Blanca kunnen leren kennen op een sportieve, natuurlijke en culturele manier. De Gran Ruta Costa Blanca staat technisch bekend als de GR-330 en verbindt het noorden van de provincie Alicante met het zuiden waarbij de route de negen comarcas doorkruist.

Op de website van Wikiloc (klik hier voor de nederlandse link) kun je de hele route op een Google kaart zien en kun je makkelijk de te wandelen etappes plannen. 99% van de route gaat over reeds bestaande wandelpaden om zo de aanwezige infrastructuur te gebruiken en zo min mogelijk de natuur aan te tasten. De hele 434,9 kilometer lange route bestaat uit 20 etappes die dus in verschillende keren bewandeld kunnen worden.

De route heeft de stempel “voor iedereen geschikt” gekregen, dus voor ervaren en niet ervaren wandelaars al is enige kennis van het wandelen in de bergen of in ieder geval in de natuur wel gewenst. Op de website van de costablanca.org is een gedetailleerde kaart te vinden met daarop uiteraard de route, etappes en achtergrondinformatie. Helaas is deze nu alleen nog in het Spaans beschikbaar maar ongetwijfeld komen er in de toekomst meer talen aan.

De kaart van de route en een gratis wandelgids zijn ook in papiervorm te krijgen, wel zo makkelijk om tijdens de wandeling bij je te hebben.

Download het wandelboekje in PDF (Spaans) via deze link.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.