Leer de nieuwe 434 kilometer lange Ruta Costa Blanca kennen

Oeps ... foto ontbreekt!

Leer de nieuwe 434 kilometer lange Ruta Costa Blanca kennen

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Wandelaars opgelet. Het is nu mogelijk om de Ruta Costa Blanca te wandelen maar houdt er rekening mee dat dit niet voor iedereen is weggelegd. De route bestaat uit 20 etappes die een 434,9 kilometer lange wandelroute vormen tussen de gemeente Dénia in het noorden en de gemeente Orihuela in het zuiden van de provincie Alicante. Deze route is deze maandag door het Patronato Provincia de Turismo gepresenteerd.

Het idee van de wandelroute is dat geïnteresseerden het achterland van de Costa Blanca kunnen leren kennen op een sportieve, natuurlijke en culturele manier. De Gran Ruta Costa Blanca staat technisch bekend als de GR-330 en verbindt het noorden van de provincie Alicante met het zuiden waarbij de route de negen comarcas doorkruist.

Op de website van Wikiloc (klik hier voor de nederlandse link) kun je de hele route op een Google kaart zien en kun je makkelijk de te wandelen etappes plannen. 99% van de route gaat over reeds bestaande wandelpaden om zo de aanwezige infrastructuur te gebruiken en zo min mogelijk de natuur aan te tasten. De hele 434,9 kilometer lange route bestaat uit 20 etappes die dus in verschillende keren bewandeld kunnen worden.

De route heeft de stempel “voor iedereen geschikt” gekregen, dus voor ervaren en niet ervaren wandelaars al is enige kennis van het wandelen in de bergen of in ieder geval in de natuur wel gewenst. Op de website van de costablanca.org is een gedetailleerde kaart te vinden met daarop uiteraard de route, etappes en achtergrondinformatie. Helaas is deze nu alleen nog in het Spaans beschikbaar maar ongetwijfeld komen er in de toekomst meer talen aan.

De kaart van de route en een gratis wandelgids zijn ook in papiervorm te krijgen, wel zo makkelijk om tijdens de wandeling bij je te hebben.

Download het wandelboekje in PDF (Spaans) via deze link.

Ga naar de inhoud