Het inmiddels wereldberoemde popcorn strand in La Oliva op Fuerteventura

Het popcorn strand op Fuerteventura
Beeld: Twitter

Het inmiddels wereldberoemde popcorn strand in La Oliva op Fuerteventura

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Het strand El Hierro in het noorden van het Canarische Eiland Fuerteventura heeft te lijden onder de druk van de sociale media en toeristen. Dat komt omdat de miljoenen kleine kalkalgen die op het strand liggen erg veel op popcorn lijken en dat wordt veelvuldig gefotografeerd en mee naar huis genomen.

Het popcorn strand op Fuerteventura heeft op Instagram een eigen hashtag gekregen met #PopCornBeach waarbij de eerste foto op dit social medium geplaatst werd op 27 juni 2015. Sindsdien is het aantal foto’s gegroeid naar duizenden waarbij er ook veel mensen de popcorn achtige kalkalgen mee naar huis nemen. Volgens de krant worden er per maand 10 kilo ‘algas calcáreas’ van het strand weggehaald.

Het popcorn strand heeft inmiddels ook de Spaanse en buitenlandse pers weten te halen met artikels in de Daily Mail en aandacht op Fox News in de Verenigde Staten.

Het Playa el Hierro hoort bij de gemeente La Oliva en is niet erg ver gelegen van de populaire badplaats Corralejo in het noorden van het eiland Fuerteventura. Het strand zelf is 850 meter lang en 73 meter breed waarbij een groot deel is bedekt met de popcorn achtige kleine kalkalgen.

Deze kalkalgen komen vrijwel zeker van de bodem van de zogenaamde ‘estrecho de Bocaina’ die Lanzarote en Fuerteventura scheidt. Daar bevindt zich een woud van rhodolieten die de visreservaten van Majanicho en in het algemeen van de kust van de gemeente La Oliva garandeert.

De gemeente La Oliva is nu in samenwerking met het toerisme van Fuerteventura een campagne begonnen om te voorkomen dat de kalkalgen worden meegenomen: “Pasa sin huella por La Oliva”. Fotograferen is geen probleem maar respect hebben voor de natuur is belangrijk en al helemaal als men weet dat deze kleine kalkalgen er jaren over hebben gedaan om te groeien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.