Honden tot half oktober niet meer welkom op de stranden in Spanje

Honden niet meer welkom op de stranden in Spanje
Beeld: Pixabay

Honden tot half oktober niet meer welkom op de stranden in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tussen 1 april en half of eind oktober zijn honden op de meeste stranden in Spanje niet meer welkom. Landelijke wetten en regels wat betreft honden op de stranden ontbreken maar gemeenten en autonome regio’s kunnen hun eigen regels hebben waarbij in de meeste gevallen het wandelen, spelen en zwemmen met honden tijdens de zomerperiode op de stranden niet meer is toegestaan.

Vanaf nu is het niet meer toegestaan om tot tenminste half of eind oktober op veel stranden in Spanje met een hond te komen. Doe je dat toch en ziet een agent dat dan kunnen er hoge boetes gegeven worden tussen de 300 en 1.500 euro, afhankelijk van de gemeente. Het is alleen nog toegestaan om met honden op speciale hondenstranden te komen waarvan er steeds meer komen.

Veel hondeneigenaren begrijpen de wet of gemeente regels niet want zij vinden dat de mens meer vies maakt dan de honden maar dat hangt vaak ook weer af van de mensen die wel of niet de uitwerpselen opruimen etc. Daarnaast moet men er altijd rekening mee houden dat niet iedereen gediend is van honden op een strand en dat er mensen zijn die bang zijn voor honden.

De enige honden die tussen 1 april en half of eind oktober zijn toegestaan op alle stranden zijn de assistentiehonden zoals blindengeleidehonden. Alle andere honden mogen alleen nog op de speciale hondenstranden komen die o.a. vermeld staan in ons overzicht (dat regelmatig wordt bijgewerkt).

Meer informatie over speciale hondenstranden is ook te vinden op de website redcanina (in het Spaans).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.