Search
menu
Search

Historische treinverbinding tussen Málaga en Granada gestart

Historische treinverbinding tussen Málaga en Granada gestart
Beeld: Renfe.com

Historische treinverbinding tussen Málaga en Granada gestart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Er wordt geschreven over een ‘hecho histórico’ ofwel een historisch feit dat de stad Málaga direct per trein verbonden is met de stad Granada. Sinds maandag 4 april 2022 is het eindelijk mogelijk om per trein via een hogesnelheidstrein van Málaga naar Granada te reizen en andersom van Granada naar Málaga.

Het gaat om deze historische treinverbinding niet om de AVE hogesnelheidstrein maar de Avant-versie. Deze nieuwe verbinding vindt twee keer per dag plaats om 7.40 en 18.50 van Granada naar Málaga en om 9.25 en 20.25 uur van Málaga naar Granada. De trein biedt plaats aan 150 reizigers en de rit duurt 1 uur en 10 minuten (70 min) met een tussenstop in Loja. De prijs per treinkaartje is ongeveer 18,50 euro voor een enkele reis.

Binnenkort komt er nog een derde rit bij in beide richtingen waarvan de vertrektijden nog niet bekend zijn gemaakt. Deze volgens de regionale kranten historische treinverbinding is mogelijk dankzij een nieuw stuk verbinding van 7,5 km bij de verbinding Granada-Antequera en Málaga-Córdoba. Málaga en Granada waren nooit eerder direct verbonden met een trein, dit terwijl beide steden niet zo heel ver van elkaar verwijderd zijn.

Wat is het verschil tussen de AVE en Avant hogesnelheidstreinen? De AVE treinen leggen grotere afstanden af dan de Avant treinen en de AVE kan snelheden van 300 km/uur of meer halen terwijl de Avant niet sneller gaat dan 250 km/uur. Voor de rest zijn er veel overeenkomsten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?