Search
menu
Search

Sneeuw in Alicante, Barcelona en op Mallorca

Sneeuw in Alicante, Barcelona en op Mallorca
Beeld: Canva

Sneeuw in Alicante, Barcelona en op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het heeft gesneeuwd in Alicante, in Barcelona en omgeving en op het Balearen eiland Mallorca. Dat gebeurt wel vaker maar meestal niet in april. In Barcelona bleef de sneeuw weliswaar niet liggen maar de ‘nieve’ was toch te merken op de Tibidabo berg en in de provincie Barcelona zoals de hoger gelegen delen van kustplaatsen zoals Sitges en Tossa de Mar. Op Mallorca was de sneeuw te merken in de Sierra de Tramuntana terwijl de provincie Alicante maken heeft met sneeuw vanaf 1.000 meter hoogte in het noorden van de provincie.

In de provincie Barcelona heeft het vanaf 200 meter hoogte gesneeuwd zoals op de Tibidabo berg in de buurt van de Collserola. Maar het heeft ook gesneeuwd in Badalona en de Garraf streek waar ook de kustplaats Sitges te vinden is. Er werd ook lichte sneeuwval gemeld in de Gavà en Begues streken, Tossa de Mar en El Vendrell in de provincie Tarragona.

Op Mallorca heeft het gesneeuwd in de Sierra de Tramuntana. Iets wat wel vaker gebeurt maar het was echter de eerste sneeuwval in 2022 in het hoogst gelegen deel van Mallorca. daar waren de finca de Son Torrella in Escorca en de stuwmeren Cúber en Gorg Blau wit gekleurd met een dun laagje sneeuw. Ook in de nabijheid van de Monnaber tunnel lag sneeuw. Temperaturen waren ook erg laag voor de tijd van het jaar zoals -2,6 graden in Son Torrella, -0,4 graden in Campos en -0,3 graden in Lluc. In andere delen van het eiland regende het en zijn de temperaturen ook lager dan normaal.

In het noorden van de provincie Alicante is het ook erg koud en werd sneeuw gemeld zoals in de Sierra de Serrella en sierra de Aitana en in de gemeenten Beniardá, Confrides, Castell de Castells, Benasau, Cuatretondeta, Facheca en Famorca. De sneeuw viel vanaf 1.000 meter hoogte. Verder wordt geschreven dat de laagste temperaturen van de afgelopen 35 jaar in een aprilmaand zijn geregistreerd in de provincie Alicante.

Ga naar de inhoud