27-jarige man bevalt van zoon in ziekenhuis Madrid

27-jarige man bevalt van zoon in ziekenhuis Madrid
Beeld: Instagram

27-jarige man bevalt van zoon in ziekenhuis Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen zondag 2 mei was het Moederdag (Día de la Madre) in Spanje en op die dag maakte de 27-jarige Rubén Castro bekend dat hij vader van een zoon is geworden. Het opvallende is dat de Spanjaard zelf is bevallen waarmee hij de eerste man van Spanje is die bevallen is van een baby.

De transjongen/man Rubén Castro is geboren als een meisje/vrouw maar is later een man geworden omdat hij transgender is. Rubén schaamt zich niet voor zijn geaardheid en publiceert openlijk zijn ervaringen op o.a. de sociale media waarmee hij ook in de pers komt.

Maar Rubén is ook de eerste transgender die bekend maakte dat hij zwanger was en afgelopen zondag 2 mei werd bekend dat zijn zoon Luar de dag daarvoor op zaterdag was geboren.

Rubén heeft de vervelende, lelijke en vulgaire opmerkingen op sociale media en op straat genegeerd en overwonnen door verder te gaan met zijn zwangerschap en het afgelopen weekend de eerste transgender geboren baby ter wereld te brengen in Spanje.

De naam Luar is Galicisch voor ‘resplandor de la luna’ ofwel ‘maanlicht’ en zijn zoon zal verder door zijn leven gaan als de eerste baby die door een man werd geboren in Spanje. Zijn vader deed bijna dagelijks verslag van zijn ervaringen, problemen maar ook blijdschap tijdens zijn zwangerschap wat hij openlijk deelde via o.a. Instagram.

Ga naar de inhoud