Nederlandse Marechaussee pakt zes Spaanse vliegtuigpassagier op vanwege ‘baldadigheid’

Nederlandse marechaussee pakt zes Spaanse vliegtuigpassagier op vanwege ‘baldadigheid’
Beeld: Twitter

Nederlandse Marechaussee pakt zes Spaanse vliegtuigpassagier op vanwege ‘baldadigheid’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse luchthavenpolitie van de marechaussee heeft op aandringen van de piloot van een vliegtuig zes Spaanse passagiers aangehouden na aankomst bij Schiphol. Dat deed de Koninklijke Marechaussee vanwege ‘baldadigheid en vervelend gedrag’ of zoals de Spaanse kranten schrijven het constant ongehoorzaam zijn aan de piloot, het veroorzaken van onrust aan boord en het weigeren van het dragen van mondkapjes.

De Marechaussee heeft verder geen details vrijgegeven om welke vlucht het gaat, de luchtvaartmaatschappij, tijdstip en identiteiten van de aangehouden personen. Wat men wel weet is dat de vlucht maandagavond ergens in Spanje vertrok en rond middernacht in Amsterdam-Schiphol arriveerde.

Blijkbaar weigerden deze zes Spaanse vliegtuigpassagiers, ondanks het aandringen van de gezagvoerder en het cabinepersoneel, hun verplichte mondkapjes op te zetten. Ze werden regelmatig gewaarschuwd maar weigerden de bevelen op te volgen. Daarop waarschuwde de piloot de luchthavenpolitie die het zestal na landen stond op te wachten en arresteerde.

Het is niet een losstaand feit want blijkbaar is het de afgelopen 12 maanden meer dan honderd keer voorgekomen dat de politie erbij aan te pas moest komen omdat passagiers weigerden de bevelen van piloten op te volgen en weigerden de mondkapjes te dragen.

Ga naar de inhoud