Norwegian Air ontslaat 1.191 werknemers en sluit 3 van de 5 basissen in Spanje

Norwegian Air ontslaat 1.191 werknemers en sluit 3 van de 5 basissen in Spanje
Beeld: Norwegian.com

Norwegian Air ontslaat 1.191 werknemers en sluit 3 van de 5 basissen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De luchtvaartmaatschappijen beleven niet de beste tijden en het laatste slachtoffer is het Scandinavische Norwegian Air. Op maandag werd bekend dat het bedrijf van plan is om in Spanje 1.191 werknemers te ontstaan, dat is 85% van alle werknemers die Norwegian heeft in Spanje. Ook zullen 3 van de 5 basissen gesloten worden in Spanje en blijven alleen Alicante en Málaga operationeel.

Net zoals andere luchtvaartmaatschappijen is de Zweedse Noorse prijsvechter Norwegian Air door de corona-crisis zwaar in de problemen gekomen en balanceert het bedrijf op de rand van faillissement. Op zoek naar overleving heeft Norwegian besloten werknemers te ontslaan, langeafstandsvluchten niet meer uit te voeren en basissen te sluiten.

In Spanje worden drie van de vijf basissen gesloten. Alleen Málaga en Alicante blijven operationeel terwijl de basissen in Barcelona, Gran Canaria en Tenerife-Sur gesloten worden. Het personeel dat daar gestationeerd was wordt ontslagen waardoor in Spanje er totaal 1.191 werknemers zonder baan komen te zitten.

Bij de basissen Málaga en Alicante zal bij elk vliegveld gedurende dit jaar slechts één vliegtuig gestationeerd staan. Norwegian hoopt dat tijdens de zomer van 2022 er bij beide basissen drie vliegtuigen gestationeerd kunnen worden waardoor 215 werknemers waaronder piloten en cabinepersoneel hun baan kunnen behouden.

Norwegian Air trekt zich terug uit praktisch alle landen waar ze operationeel waren behalve de Scandinavische landen en Spanje. Vluchten vanuit en naar Groot Brittannië, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten worden geannuleerd.

Over het algemeen gaat Norwegian drastisch korten wat betreft het aantal vliegtuigen dat operationeel zal blijven. Voor de corona-crisis vloog Norwegian Air met 156 vliegtuigen waarvan 37 langeafstandsvliegtuigen (twee gangen) en 119 voor korteafstandsvluchten (een gang).

In 2021 zal Norwegian slechts 50 vliegtuigen gebruiken en hoopt de Zweedse Noorse prijsvechter in 2022 meer dan 70 vliegtuigen in te kunnen zetten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.