Het bloemenfeest van de Patios de Córdoba wordt als vanouds gevierd

Het bloemenfeest van de Patios de Córdoba wordt als vanouds gevierd
Beeld: Canva

Het bloemenfeest van de Patios de Córdoba wordt als vanouds gevierd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – Nadat de Patios de Córdoba in 2020 werden geannuleerden deze in 2021 alleen virtueel te bezoeken waren, is het in 2022 weer tijd voor het bloemenfeest zoals dat gevierd moet worden. Tussen 3 en 15 mei zijn de binnenplaatsen van de huizen in het centrum van Córdoba weer versierd met duizenden bloemen in alle kleuren en maten.

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basilio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

In 2022 is het alweer het achtste jaar dat de Patios de Córdoba gevierd wordt als een Unesco cultureel erfgoed. Het bloemenfeest werd in 2020 vanwege de recent uitgebroken pandemie afgelast terwijl de 2021-versie alleen virtueel te bezoeken was. Maar van 3 tot en met 15 mei zal het centrum van Córdoba weer zoals vanouds gedurende 12 dagen versierd zijn met bloemen.

Ga naar de inhoud