Spaanse Partij voor de dieren klaagt de dood van een paard aan tijdens de Feria de Abril van Sevilla

Spaanse Partij voor de dieren klaagt de dood van een paard aan tijdens de Feria de Abril van Sevilla
Beeld: @PACMAAndalucia / twitter

Spaanse Partij voor de dieren klaagt de dood van een paard aan tijdens de Feria de Abril van Sevilla

SEVILLA – De Spaanse Partij voor de DIeren PACMA (Partido Animalista contra el Maltrato Animal) klaagt de dood van een paard aan op de feria de Abril van Sevilla. De hitte en de inspanning werden het dier te veel. PACMA vraagt een verbod op het gebruik van dieren bij dergelijke evenementen.

Ze komen wel eens vaker in het nieuws na grootschalige evenementen. Rond de kerstperiode vroeg PACMA nog om een verbod op het gebruik van dieren op kerstmarkten. Nu klinkt dezelfde eis in Sevilla ook na de jaarlijkse Feria de Abril. Na twee jaar stilte door de pandemie ging de Feria voor het eerst weer door in Sevilla. Traditiegetrouw waren er opnieuw honderden dieren aanwezig in de straten van Sevilla. Velen daarvan waren paarden, onder meer als vervoermiddel voor bezoekers en toeristen.

PACMA klaagde de gebrekkige zorg aan van de dieren die op de eria aanwezig waren. Naast het gestorven paard vielen namelijk ook een aantal dieren flauw van de hitte. Bovendien zijn de straten tijdens de Feria vol verlichting en lawaai, wat de dieren erg veel stress bezorgt.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er problemen ontstaan in Sevilla. Na de editie van 2016 verschenen ook beelden van een paard dat door zijn benen viel en niet meer rechtop kon staan. Twee jaar daarvoor stierf een paard door een combinatie van uitdroging en felle zon. In 2018 stierf nog een paard, en in 2019 viel een ander flauw voor de ogen van een hele menigte. PACMA eist een onmiddellijk verbod op het gebruik van dieren bij dergelijke evenementen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.