Star Wars Day op 4 mei en de opnames voor twee films in Spanje

Star Wars Day op 4 mei en de opnames voor twee films in Spanje
Beeld: Archieffoto

Star Wars Day op 4 mei en de opnames voor twee films in Spanje

MADRID – Star Wars Day is een informele herdenkingsdag die jaarlijks op 4 mei wordt gehouden om de Star Wars-mediafranchise van George Lucas te vieren. De observatie van de dag verspreidde zich snel via media en grassroots-vieringen sinds de franchise in 1977 begon.

Dat deze herdenkingsdag jaarlijks op 4 mei valt is niet per ongeluk. In het Engels is vier may namelijk ‘May the Fourth’, wat lijkt op ‘May the Force’ als in de populaire Star Wars kreet ‘May the Force be with you’. Dat woordgrapje is de reden dat 4 mei Star Wars dag is en je hoort de echte fans dan ook vaak ‘May the Fourth Be With You’ zeggen.

Ook in Spanje staan de Star Wars fans stil bij deze niet officiële feest- of herdenkingsdag, helemaal omdat in Spanje twee keer opnames hebben plaatsgevonden voor Star Wars films.

Sevilla

De film ‘Attack of the Clones ‘ die in 2002 in première ging werd deels opgenomen in Sevilla (Andalusië). Daar dien de emblematische Plaza de España als toneel voor de residentie Amidala op de thuisplaneet Nabook van prinses Leia. 

Ondanks dat het plein met de duizenden tegeltjes met computeranimatie werd bijgewerkt, is het plein uit 1928 toch duidelijk te herkennen.

Fuerteventura

16 jaar later in 2018 werden er voor de film ‘Solo: A Star Wars Story ’ over de avonturen van de jonge Han Solo en zijn vriend Chewbacca en hoe zij elkaar hebben leren kennen opnames gemaakt op het Canarische Eiland Fuerteventura.

Het team van Star Wars streek in 2017 neer op de standen van Cofete en Barlovento om opnames te maken in de Valle de Pecenescal en het Parque Natural de Jandía bekend vanwege de duinen. Dit gebied deed in de film dienst als de thuisplaneet Corellia van Han Solo.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.