Twee inzittenden van een auto woensdagavond in badplaats Salou doodgeschoten

Twee inzittenden van een auto woensdagavond in badplaats Salou doodgeschoten
Beeld: @mossos / twitter

Twee inzittenden van een auto woensdagavond in badplaats Salou doodgeschoten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Twee Franse mannen zijn doodgeschoten op het Plaza de las Palmeras plein in de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada (Tarragona) door onbekenden die daarna op de vlucht sloegen in een voertuig. Volgens sommige ooggetuigen zijn rond 22.30 uur woensdagavond drie gemaskerde personen uit een voertuig gestapt en hebben ze geschoten op de inzittenden van een andere auto, waarna ze op de vlucht sloegen.

Als gevolg van de schietpartij zijn de twee inzittenden van de beschoten auto omgekomen. Diverse geparkeerde auto’s werden ook geraakt door de kogels, maar er raakte verder niemand gewond. De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra en de lokale politie van Salou hadden meten daarna een zoekactie opgezet om het voertuig te vinden dat door de schutters werd gebruikt dat kennelijk een Frans kenteken had en later werd onderschept in het gebied van Mèdol op de AP-7 snelweg.

De 24-jarige Franse bestuurder van het voertuig, waarin verschillende wapens werden aangetroffen, is gearresteerd terwijl de politie probeert om de andere inzittenden te lokaliseren en aan te houden, die te voet op de vlucht zijn geslagen. Volgens sommige media zou de dodelijke schietpartij verband kunnen houden met bendes die zich bezighouden met drugshandel.

Ga naar de inhoud