78-jarige drugshandelaar Don Carlos ontmaskerd door geheime agenten

78-jarige drugshandelaar Don Carlos ontmaskerd door geheime agenten
Beeld: via canva.com

78-jarige drugshandelaar Don Carlos ontmaskerd door geheime agenten

Twee jaar geleden deed de politie een grote vangst in Madrid. Don Carlos, een man van 78 die al decennialang bekendstond voor drugshandel, werd door geheime agenten gevat voor het binnensmokkelen van 60 kilogram cocaïne uit Colombia. Dit is het verhaal van de oudste drugsbaron van Spanje.

Don Carlos bewoog zich door Marbella in een knalrode Fiat 500. Hij hield zijn vergaderingen in café capuccino, de horecazaak van het vijfsterrenhotel Meliá Don Pepe aan het La Fontanilla in de buurt van het historisch centrum. De man hield er van daar zijn “werknemers” te ontvangen om met zijn macht op te scheppen. Ondanks dat Don Carlos in Asturië geboren werd, hanteerde hij bovendien een zwaar Colombiaans accent. Iets te veel Netflix gekeken?

Niets kon mislopen bij zijn volgende stunt. 60 kilogram cocaïne Madrid binnensmokkelen. Of wel? Don Carlos wist niet dat zijn telefoon werd afgeluisterd en dat geheime agenten in zijn vergaderingen waren geïnfiltreerd. 

Don Carlos werd al in 2022 gearresteerd in zijn favoriete bar. Ondertussen is hij in voorwaardelijke vrijheid in afwachting van zijn proces. Er hangt de man 11 jaar gevangenis boven het hoofd voor een misdrijf tegen de publieke gezondheid en illegaal wapenbezit. Geen pretje voor een 78-jarige man.

De relatie van Don Carlos met de Colombiaanse drugshandel gaat al terug tot de jaren ’90.  Hij verbleef toen verschillende jaren in Cali en Medellín. Eens zijn carrière in de onderwereld in de lift zat, verhuisde hij naar Madrid waar hij zijn imperium verder uitbouwde. 

Nadat de 60 kilogram cocaïne onderschept werd, vond de politie ook 173.000 euro cash bij Don Carlos thuis en een Remington revolver met 50 kogels. Binnenkort zal het proces uitwijzen waar de oude drugsbaron zijn laatste dagen uitzit.

Ga naar de inhoud