Leer het middeleeuwse dorp in Catalonië kennen dat ideaal is om in mei bezoeken

Leer het middeleeuwse dorp in Catalonië kennen dat ideaal is om in mei bezoeken
Beeld: via freepik

Leer het middeleeuwse dorp in Catalonië kennen dat ideaal is om in mei bezoeken

Elke maand kiest National Geographic een bestemming in Spanje om naartoe te reizen. In mei gaat de reis naar Besalú, een betoverend middeleeuws dorp in de Catalaanse provincie Girona, gelegen in de prachtige regio Garrotxa. Met zijn schilderachtige straatjes, indrukwekkende architectuur en overvloed aan natuur is het de perfecte bestemming voor een ontspannen uitje in mei.

Besalú is een echt juweel, omarmd door de rivier Fluvià en ingekaderd door de majestueuze Pyreneeën. Dit dorp ademt geschiedenis en charme uit elke steen, waardoor het een populaire toeristische bestemming is voor zowel Spanjaarden als internationale reizigers. In mei is het weer zacht en aangenaam, perfect voor het verkennen van de vele bezienswaardigheden en het genieten van de adembenemende natuurlijke omgeving.

Besalu is een prachtig middeleeuws stadje dat bekend staat om zijn goed bewaarde historische gebouwen en sfeervolle straatjes. Er zijn tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een trip naar Besalu. Hier zijn vijf van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden:

  1. Pont Vell: oftewel de oude brug, is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Besalu. Deze middeleeuwse brug dateert uit de 12e eeuw en overspant de rivier de Fluvia. Het is een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur en biedt een schitterend uitzicht op de omgeving.
  2. Joods badhuis: Besalu heeft een van de best bewaarde Joodse wijken in Spanje en het Mikwe, of Joods badhuis, is daar een belangrijk onderdeel van. Dit rituele bad dateert uit de 12e eeuw en is een zeldzaam voorbeeld van middeleeuwse Joodse architectuur in Europa.
  3. Sant Pere: De kerk van Sant Pere is een ander hoogtepunt van Besalu. Deze romaanse kerk stamt uit de 12e eeuw en heeft een prachtige gevel met gedetailleerde sculpturen. Binnenin vind je indrukwekkende fresco’s en een serene sfeer die de rijke geschiedenis van de kerk weerspiegelt.
  4. Placa de la Llibertat: Het centrale plein van Besalu is een levendige ontmoetingsplaats waar je kunt genieten van een drankje op een terras en de lokale sfeer kunt proeven. Het plein wordt omringd door historische gebouwen en is de perfecte plek om even tot rust te komen na het verkennen van de stad.
  5. Museu d’Historia de la Ciutat: Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Besalu, is een bezoek aan het Historisch Museum van de Stad een must. Hier kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van de stad, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen en daarna. Het museum herbergt een schat aan archeologische vondsten en historische artefacten die een fascinerend inzicht geven in het verleden van Besalu.

Al met al is Besalu een bestemming die doordrenkt is van geschiedenis en charme. Met zijn prachtige architectuur, sfeervolle straatjes en rijke culturele erfgoed is het een plek die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Catalonië.

Ga naar de inhoud