Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (101)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (101)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (101)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Ook de laatste dagen van onze vakantie op Tenerife waren heerlijk. Voor deze vakantie hadden wij ons van tevoren niet ingelezen. Onze keuze om naar Tenerife te gaan was vooral gebaseerd op de mogelijkheid van het boeken van een voordelige vlucht vanaf het vliegveld van Alicante. We hadden al vernomen dat de Canarische eilanden een stabiel warm klimaat hebben en dat leek ons wel wat. Het bleek een goede keuze, we hebben het erg naar ons zin gehad. Tenerife is een heel veelzijdig eiland en biedt voor iedereen wat wils.

We zijn alleen in het noordelijk deel van het eiland gebleven en hebben dit per auto ontdekt. Mooie landschappen en uitzichten, vriendelijke mensen en heerlijk gegeten. Er zijn heel veel verschillende soorten restaurants te vinden. Naast de gebruikelijk Spaanse tapas zijn er ook veel lokale gerechten te verkrijgen. We hebben op een avond een heerlijk vis stoofschotel gegeten in een schattig restaurantje aan de kust. We bestelde de visschotel voor twee personen met een hapje vooraf, maar dat voorafje vond de eigenaar geen goed idee. Alleen het hoofdgerecht zou meer dan genoeg zijn en met een voorgerecht zouden we de visschotel niet opkrijgen. Wij waren lichtjes verbaasd, maar de meneer kreeg gelijk. Maar liefst 5 volle borden hebben uit de stoofschotel kunnen scheppen gekregen en samen naar binnen gelepeld, we zaten bommetje vol!!

Ook het bezoek aan een bananenplantage was leuk en heel interessant. Voor ons en denk voor velen is het eten van bananen een hele normale zaak en denk je niet na over hoe dit fruit groeit, maar een bananenplant of boom is eigenlijk maar een vreemd ding en geeft niet zomaar bananen. Het kweken van bananen is behoorlijk gecompliceerd. Bijzonder is dat alle bananen over de hele wereld van hetzelfde ras zijn, de smaken en maten zijn afhankelijk van de groeiomstandigheden in een land. Ook zijn we te weten gekomen waarom bananen krom zijn. Bij elke banaan die we nu eten, denken we terug aan dat bezoek en wat we te weten zijn gekomen. Zeker een aanrader dus!

De vakantie ging wel wat te snel naar ons zin en had nog wel wat langer mogen duren, maar er was weer werk aan de winkel. Bij thuiskomst de B&B weer in orde gemaakt, alle voorraden aangevuld en al weer wat gasten mogen ontvangen. Voor de komende weken staan er naast onbekende gasten ook wat boekingen gepland die zijn gemaakt door vrienden en familie. Erg gezellig en leuk om hen in het echt onze B&B te laten zien. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud