skip to Main Content
Minder Nederlandse en Belgische toeristen naar Spanje
123rf

Minder Nederlandse en Belgische toeristen naar Spanje

MADRID – Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in april en tot en met die maand naar Spanje zijn gekomen. Daaruit is op te maken dat er in april 7,2 miljoen vakantiegangers naar Spanje kwamen en gedurende de eerste 4 maanden meer dan 21 miljoen buitenlandse toeristen Spanje bezochten.

April

In april kwamen er 7.169.675 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een stijging van 5,7% ten opzichte van april 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 1,47 miljoen (+3,5%) gevolgd door Duitsland met 1,08 miljoen (+17,9%) en Frankrijk met 1,02 miljoen (-2%) toeristen.

In april daalde het aantal Nederlandse en Belgische toeristen echter naar 295.081 (-9,2%) Nederlanders en 244.403 (-2%) Belgische vakantiegangers.

Eerste kwartaal

Gedurende het eerste kwartaal (januari tot en met april) zijn er 21.958.989 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 4,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 4,27 miljoen (+0,1%) gevolgd door de Duitsers met 2,95 miljoen (+6,5%), de Fransen met 2,7 miljoen (-2%) en de Scandinaviërs met 1,71 miljoen (-5,3%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -5,3% gedurende het eerste kwartaal naar een totaal van 837.994 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat met +1,1% naar 667.535 vakantiegangers gedurende de eerste vier maanden dit jaar.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meeste bezochte regio met 4.894.335 (+4,8%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 4.784.650 (-0,9%) en Andalusië met 3.189.668 (+8,1%) toeristen.

De regio Madrid ontving gedurende de eerste vier maanden dit jaar 2.407.624 (+8,8%) toeristen gevolgd door de Comunidad Valenciana ofwel Valencia regio met 2.344.275 (+2,1%) en de Balearen met 1.773.704 (+10,3%) buitenlandse vakantiegangers.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Het weer zal ook een Grote factor gespeeld hebben. Tenslotte is het de natste maand zinds 75 jaar geweest. Ach ja en overlal is wel wat op aan te merken, ieder toerist in elk land heeft zo zijn bevindingen. Elk mens in een vreemd land blijft voor dat land toch wel een beetje vreemd, voor bepaalde periode, hoop ik. In België waren we na 25 jaar nog steeds die buitenlanders, terwijl wij meededen aan alle activiteiten en overal meehielpen. Tja…….

 2. Ik,een hollandse, ben net terug gekomen van een weekje Benidorm. Ik vind het niet gek dat er minder Nederlanders en Belgen naar Spanje gaan!
  Wat ik daar heb meegemaakt, een complete Engelse invasie!! Alleen maar zuipende engelsen zonder enig respect. Mijn zien ze daar niet meer!

  1. Nu doet u net of Spanje alleen Benidorm is! Kom op zeg, Spanje is mega veel meer dan Benidorm en dat voorbeeld van u, helemaal waar trouwens, zegt natuurlijk niks over de rest van Spanje .

   1. Rob, daar heeft u helemaal gelijk in. Maar het zat me zo hoog, vreselijke ervaring. Wij gaan overigens in september weer naar Spanje niet naar Benidorm. En volgend jaar naar Andalusie!

 3. Schuld van de Spanjaarden zelf ,echt vriendelijk naar de buitenlanders toe ,zijn ze niet .Ze beseffen niet dat de toeristen en de buitenlanders die in Spanje wonen voor velen werk bezorgen en geld in het laadje brengen .Ga je naar de markt ,daar proberen ze steeds de toerist af te zetten .Ondanks dat vind ik Spanje een prachtig land

  1. Woon al 20 jaar in Spanje en was daarvoor op bezoek bij mijn vriendin nu mijn vrouw. Maar ik ben nog nooit afgezet hoor en heb vrijwel nog nooit een onvriendelijke Spanjaard meegemaakt. Wel arrogante buitenlanders die denken boven de Spanjaard te staan en die worden inderdaad anders behandeld.

   1. Helemaal mee eens Leo. Wij reisden de voorbije jaren maanden door Andalusia, com. Valencia en Cathalonie en werden altijd respectvol behandeld. Mmer nog, op de behulpzaamheid van spanjaarden staat geen grens, tenzij je te dicht bij ” zwalpende toeristen ” komt, die lallend de straat bezoedelen. En dat vind ik begrijpelijk.

   2. Ik heb dezelfde ervaring als Leo, te gekke gasten die Spanjaards, ik woon er ook “al” 10 jaar….het enigste waar ik spijt van heb is dat ik niet véél eerder vertrokken ben uit NL 🙂

 4. Bij dit soort cijfers vraag ik mij altijd af hoe die aantallen worden vastgesteld.
  Dit soort achtergrondinformatie zou ik wel eens willen horen.

 5. Ergens normaal als de mensen overal gepluimd worden om hun invoer te bekostigen.Op de lange duur zijn die met hun rubberen bootjes nog de enige die naar spanje komen alleen dat ze niets in het laatje brengen maar het leeghalen.

 6. Is niet zo gek. Nu de rust een beetje is teruggekeerd in goedkope bestemmingen als Turkije, Egypte of Tunesië! Spaanse toeristen bestemmingen zijn vaak duur en veel service krijg je niet. Spanje heeft een gouden kans laten liggen!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by