Werkloosheid Spanje daalt naar laagste aantal van afgelopen 10 jaar

123rf
Beeld: 123rf

Werkloosheid Spanje daalt naar laagste aantal van afgelopen 10 jaar

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zomer is begonnen in Spanje en dus zijn er meer banen wat zich ook uit in de werkloosheidscijfers. In mei daalde het aantal werklozen met 84.075 personen naar iets meer dan 3 miljoen mensen zonder werk wat het laagste cijfer is sinds 2008. Het goede nieuws is dat het aantal werkenden is gestegen naar 19.442.113 wat het hoogste aantal sinds jaren in een meimaand is.

Volgens de gegevens van het Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) is het aantal werklozen in de maand mei gedaald met 84.075 personen. Daardoor komt het totale aantal werklozen in Spanje te staan op 3.079.491 personen wat het laagste aantal is van de afgelopen 10 jaar.

Zoals te verwachten nu het toeristenseizoen begonnen is op de meeste plaatsen in Spanje, is het aantal banen in de service sector (waartoe ook het toerisme en horeca horen) gestegen en de werkloosheid met 54.762 personen gedaald. In de bouw daalde het aantal werklozen met 9.040 personen, in de industriesector met 8.085 personen en in de landbouw met 7.864 personen.

Het aantal werklozen daalde het meeste in de toeristische regio’s zoals Andalusië met -17.981 personen, Catalonië met -10.507 personen en de Comunidad Valenciana met -8.744 personen.

Helaas is het aantal tijdelijke contracten (contratos temporales) nog steeds vele malen hoger dan de vaste contracten (indefinidos), te weten 1.891.580 tijdelijke (92%) en 184.161 vaste contracten. Daarnaast is een van de drie contracten slechts voor enkele uren per dag of zelfs per week.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.