De Feria de Málaga in augustus is nu ook geannuleerd

De Feria de Málaga in augustus is nu ook geannuleerd
Beeld: Twitter

De Feria de Málaga in augustus is nu ook geannuleerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Fallas in Valencia, de Feria de Abril in Sevilla, de Tomatina in Buñol, San Fermín en het stierenrennen in Pamplona en recent de Romería de El Rocío zijn allemaal vanaf de corona-crisis afgelast of uitgesteld. Daar komt nu de Fería de Málaga bij die elk jaar in augustus plaatsvindt en waar meer dan zes miljoen bezoekers op af komen.

De Feria de Málaga is vanwege de corona-crisis het zoveelste culturele slachtoffer in Spanje. Alle culturele hoogtepunten van het jaar en traditionele festiviteiten worden al sinds eind februari dit jaar, eigenlijk tijdens en na carnaval, geannuleerd of uitgesteld om grote groepen bezoekers en deelnemers te vermijden.

Normaal gesproken zou de Feria de Málaga plaatsvinden van vrijdag 14 tot en met zondag 23 augustus. Deze Feria is naast de Semana Santa het grootste evenement van het jaar in Málaga stad. De feestweek in Málaga is in Andalusië bekend vanwege de grote opzet en de uitbundige dagelijkse feesten, zoals men op beleefmálaga.nl schrijft.

Maar dit jaar zal de Feria de Málaga geen doorgang vinden en worden de flamenco jurken en optredens en parades vervangen voor culturele en muzikale activiteiten die minder uitbundig gevierd en minder bezocht zullen worden. Deze zullen niet alleen in augustus plaatsvinden maar ook in juli en meer verspreid door de stad om concentraties mensen in bepaalde delen te voorkomen. 

Ga naar de inhoud