Politie vindt 544 honden in een erbarmelijk staat in Zaragoza

Politie vindt 544 honden in een erbarmelijk staat in Zaragoza
Beeld: Twitter

Politie vindt 544 honden in een erbarmelijk staat in Zaragoza

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De SEPRONA afdeling van de Guardia Civil heeft op een landelijk gelegen woning (finca) in de gemeente Maella in de provincie Zaragoza (Aragón) 544 honden die in een erbarmelijk staat leefden gevonden. De politie arresteerde de twee eigenaren van deze woning, een 69-jarige Britse man en 50-jarige Roemeense vrouw die een illegale fokkerij hebben.

De politie ontving op 28 mei een melding dat er op een voormalige agrarische boerderij honderden honden leefden. Het bleek om een illegale fokkerij te gaan waar 544 honden van verschillende rassen op vier plaatsen in erbarmelijke omstandigheden in volle kooien leefden.

In een ruimte leefden tientallen honden in overvolle kooien die normaal voor konijnen gebruikt worden. In een andere ruimte troffen de agenten teefjes van verschillende rassen met recent geboren puppies aan maar ontbrak het in alle gevallen aan water, eten, hygiëne en medische controle van een dierenarts.

In totaal zijn er 294 volwassen exemplaren en 250 puppy’s van de rassen Bichon Maltees, Poedel, Yorkshire, Pommeren, Chihuahua, Shih Tzu en Valencian Mouser gevonden op het landgoed. Buiten de boerderij op een afgelegen stuk grond troffen de agenten ook tientallen botten en as aan, waarschijnlijk van overleden honden die daar verbrand werden.

Van de 294 volwassen honden hadden 161 honden geen identificatiechips maar de Britse man en Roemeense vrouw konden wel 138 paspoorten en hygiënekaarten van honden overhandigen. Daarbij gaat het waarschijnlijk om valse documenten. Het echtpaar heeft geen toestemming om een fokkerij te hebben en heeft ook geen licentie voor een ‘núcleo zoológico’.

In het krantenartikel staat verder niet vermeld wat er met de aangetroffen honden is gebeurd. In de meeste gevallen zal de politie deze honden onder proberen te brengen bij verschillende hondenopvangcentrum en asiels in de omgeving. Alle honden hebben ook medische assistentie en een controle van dierenartsen gekregen.

Ga naar de inhoud