Search
menu
Search

15-jarige jongen overleden bij kajak-ongeval in de Ebro-rivier bij Miravet

15-jarige jongen overleden bij kayak-ongeval in de Ebro-rivier bij Miravet
Beeld: Miravet / Freepik

15-jarige jongen overleden bij kajak-ongeval in de Ebro-rivier bij Miravet

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Bij een ongeval met een kajak in de Ebro-rivier in het zuiden van de Provincie Tarragona is donderdagmiddag een 15-jarige jongen om het leven gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van het dorp Miravet tijdens een excursie die georganiseerd was door de school van de student uit Sabadell (Barcelona).

Om 13.06 uur donderdagmiddag deden de leraren die de kajak-excursie begeleiden aangifte van de vermissing van de 15-jarige jongen. Om 16.55 uur begonnen duikers van de brandweer met de zoektocht naar de verdwenen jongen nadat een zoekactie met een boot vanaf het water niets opleverde. Er werd ook gebruik gemaakt van een helikopter van de brandweer.

Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de student circa 250 meter rivier afwaarts van de plaats waar hij als laatste in zijn kajak was gezien gevonden. Toen het lichaam uit het water was gehaald kon men bevestigen dat het om de 15-jarige jongen ging.

Autopsie moet nu verder uitwijzen wat er precies gebeurd is en de politie onderzoekt wat er mis is gegaan en of de docenten iets te verwijten valt. De jongen was samen met andere studenten en diverse docenten met de kajak-excursie begonnen bij een deel van het dorp dat Playita de Miravet heet.

Ga naar de inhoud