Search
menu
Search

Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde

Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde
Beeld: Voorbeeldfoto / Twitter

Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Afgelopen weekend is bij het Canarische Eiland Lanzarote een man met een Belgische nationaliteit in een gammel bootje aangekomen. Volgens de krant is het een mysterie want in het type boot dat gebruikt wordt door Afrikanen om naar Spanje te migreren zaten naast de Belg ook drie mannen met een Marokkaanse nationaliteit.

Het mysterie rondom de Belgische wel/niet migrant is alleen maar groter omdat de politie geen informatie wil loslaten en verwijst naar de regionale autoriteiten die ook niets willen zeggen. 

Deze krant schrijft dat men in eerste instantie dacht dat het gammele bootje (patera) bij Fuerteventura was vertrokken om naar Lanzarote te varen. Verder speculeert men in de pers ook over een mogelijk drugstransport tussen beide eilanden maar ook dat is niet bevestigd.

Het verhaal van het vertrek vanaf Fuerteventura is niet door de pers bedacht want volgens de hulpverleners van het Rode Kruis die de vier mannen opving, zeiden de mannen zelf dat ze van Fuerteventura kwamen. Ook de plaats waar de boot op Lanzarote aan land kwam is niet zeker want in eerste instantie werd de plaats La Santa genoemd en later ook Famara op Lanzarote.

De vraag blijft op dit moment dus, wat deed een Belg in een gammel bootje dat veel door Afrikaanse migranten gebruikt wordt om de oversteek van Afrika naar Europa te maken? En waar kwam deze Belg dan vandaan? Voorlopig lijkt het erop dat daar nog geen antwoord op gegeven wordt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?