Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde

Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde
Beeld: Voorbeeldfoto / Twitter

Het mysterie van een Belg die met een bootje bij Lanzarote arriveerde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Afgelopen weekend is bij het Canarische Eiland Lanzarote een man met een Belgische nationaliteit in een gammel bootje aangekomen. Volgens de krant is het een mysterie want in het type boot dat gebruikt wordt door Afrikanen om naar Spanje te migreren zaten naast de Belg ook drie mannen met een Marokkaanse nationaliteit.

Het mysterie rondom de Belgische wel/niet migrant is alleen maar groter omdat de politie geen informatie wil loslaten en verwijst naar de regionale autoriteiten die ook niets willen zeggen. 

Deze krant schrijft dat men in eerste instantie dacht dat het gammele bootje (patera) bij Fuerteventura was vertrokken om naar Lanzarote te varen. Verder speculeert men in de pers ook over een mogelijk drugstransport tussen beide eilanden maar ook dat is niet bevestigd.

Het verhaal van het vertrek vanaf Fuerteventura is niet door de pers bedacht want volgens de hulpverleners van het Rode Kruis die de vier mannen opving, zeiden de mannen zelf dat ze van Fuerteventura kwamen. Ook de plaats waar de boot op Lanzarote aan land kwam is niet zeker want in eerste instantie werd de plaats La Santa genoemd en later ook Famara op Lanzarote.

De vraag blijft op dit moment dus, wat deed een Belg in een gammel bootje dat veel door Afrikaanse migranten gebruikt wordt om de oversteek van Afrika naar Europa te maken? En waar kwam deze Belg dan vandaan? Voorlopig lijkt het erop dat daar nog geen antwoord op gegeven wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.