Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (11)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (11)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (11)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

Afgelopen weekend zijn al onze spullen verhuisd naar Casa Rodriguillo en hebben wij onze intrek genomen in het huis. Niet dat het al helemaal klaar is, maar er is een basis. We zijn eindelijk aangesloten op het riool, dus kunnen we nu ipv achter de vijgenboom of bij het lokale barretje, op een echt toiletpot onze behoefte doen. Is toch wel comfortabel… Ook hebben we een kleine buitenkeuken opgesteld, Tom heeft een buitendouche in elkaar geknutseld en in één van de kamers beneden hebben we een bed en wat kastjes neergezet. Kamperen in ons eigen huis en dus voelt het een beetje als vakantie, meer is er op het ogenblik niet nodig!

Het is heerlijk om eindelijk in ons eigen huis te wonen, geen reistijd en huur meer. Ook leuk om eens te zien hoe de avonden en nachten in Rodriguillo zijn. We slapen in ieder geval heerlijk en kunnen nog meer boven op de werkzaamheden zitten. Het stucwerk en de vloerverwarming zijn boven helemaal klaar. De bovenverdieping is dus klaar om een dekvloer te krijgen. Waarschijnlijk is dat aankomende maandag of dinsdag zover en zodra deze droog genoeg is, kan de tegelvloer erin en worden de badkamers geïnstalleerd.

De afgelopen tijd hebben we veel gezellige bezoek gehad. Zowel familie van Danielle als van Tom zijn in Spanje geweest. Voor een aantal van hen was het de eerste kennismaking met Casa Rodriguillo. Het is altijd leuk om voor het eerst ons project aan mensen te laten zien en uitleg te geven wat en hoe het gaat worden. Maar natuurlijk ook aan degene die eerder zijn geweest de vorderingen te laten zien en door hun ogen zien we dan weer even wat er allemaal is gebeurd, want soms zakt dat bij ons wat op de achtergrond.

Als we bezoek hebben dan gunnen we onszelf ook iets meer ontspanning, maar een deel van het bezoek heeft ook meegeholpen met klussen in en om ons huis. De ouders van Danielle hebben een hele stapel oude tegels grondig schoongemaakt. Jarenlange vettige aanslag is verwijderd en zo zijn ze klaar om opnieuw heel veel jaren bij ons op de vloer te liggen. Zwager Robert heeft geholpen met het netjes maken van de houten deuren van de winkel. Deze waren namelijk aan de onderkant nogal bruut afgezaagd op het moment van het storten van de betonnen vloer.

Maar we hebben dus ook wat ontspanning gehad. Even lekker naar de kust en het strand, rondkijken in een stad, wat shoppen, mooie wandelingen maken in de omgeving van Rodriguillo en natuurlijk lekker eten en drinken. Zodra de B&B open gaat willen wij onze gasten verschillende activiteiten, uitstapjes, restaurants en barretjes in de regio kunnen aanbevelen. Dan willen we deze natuurlijk wel zelf eerst zelf uitgeprobeerd hebben en dan is bezoek erg handig om deze dingen samen mee te ontdekken…

Aankomende week hebben we opnieuw bezoek. Vrienden Jaap en Gerwin komen meehelpen om het zwembad te installeren, maar daar meer over in de volgende blog. // Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud