KLM-update: tientallen vluchten van Spanje naar Schiphol geannuleerd

KLM-update: tientallen vluchten van Spanje naar Schiphol geannuleerd
Beeld: Canva & KLM

KLM-update: tientallen vluchten van Spanje naar Schiphol geannuleerd

MADRID – KLM heeft zaterdag aan het einde van de middag moeten besluiten om op Europese bestemmingen geen passagiers meer aan boord te laten gaan voor vertrek naar Amsterdam. Nadat voor het weekend al een stevig pakket aan maatregelen getroffen was met onder andere 50 geannuleerde vluchten, is KLM zaterdag geconfronteerd met onvoorziene en acute omstandigheden die buiten de macht van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij liggen. Door ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, konden veel toestellen niet landen of vertrekken in Amsterdam. 

Dit betekent dat een groot aantal KLM-vluchten zaterdag vertraagd of zelfs aanvullend geannuleerd is. Het aantal passagiers dat door deze externe invloeden niet heeft kunnen vertrekken uit Amsterdam is hierdoor sterk toegenomen. Om ervoor te zorgen dat er op Schiphol een veilige en werkbare situatie blijft bestaan voor passagiers en crew, heeft KLM het impactvolle besluit genomen om geen nieuwe passagiers meer naar Amsterdam te vervoeren. Dit besluit moet ervoor zorgen dat gestrande passagiers zaterdag zoveel mogelijk alsnog kunnen vertrekken vanaf Schiphol en KLM ook zondag zoveel mogelijk vluchten uit kan voeren.

Die maatregelen gelden in ieder geval nog zaterdagavond maar er is ook kans dat er problemen zijn op zondag. Dat houdt ook in dat er tientallen vluchten van Spaanse bestemmingen naar Schiphol geannuleerd zijn. Volgens NOS.nl konden sommige vluchten vanuit Ibiza en Málaga in Spanje wel naar Schiphol vertrekken (maar niet allemaal). Maar bij Barcelona, Madrid, Málaga, Alicante, Sevilla, Bilbao zijn wel vluchten geannuleerd. Kijk HIER op de Flight Status van KLM hoe het met de vluchten is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.