NIEUW BOEK: ‘Het Spaanse van Spanje’ van Ibiza naar Santiago met Cees Nooteboom

NIEUW BOEK: ‘Het Spaanse van Spanje’ van Ibiza naar Santiago met Cees Nooteboom
Beeld: De Bezige Bij / redactie

NIEUW BOEK: ‘Het Spaanse van Spanje’ van Ibiza naar Santiago met Cees Nooteboom

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 15 juni verschijnt het nieuwste boek van de gerenommeerde schrijver Cees Nooteboom. In dit geval gaat het om een bundeling van de mooiste literaire verhalen over Spanje van de auteur van ‘De omweg naar Santiago’. De schrijver schrijft “Armzalig degenen die hun Spanje alleen aan de toeristenkusten zoeken, er is nog een ander Spanje, oneindig veel groter en onbekender dat van de gewone mensen en verborgen schatten, het Spanje dat ik al jaren zoek en vind“, aldus Cees Nooteboom die grote delen van het jaar op het Baleareneiland Menorca woont. Reserveer of koop het boek HIER.

In zijn talrijke verhalen over Spanje toont hij de rigoureuze veranderingen die het land sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft doorgemaakt. Nooteboom neemt ons mee naar het Spanje van Franco, naar de uitgestrekte natuur van het binnenland en naar hypermoderne badplaatsen blakend van de toeristen. 

De grote contrasten tussen de bergdorpen en het flamboyante Barcelona weet hij als geen ander te vatten in schitterend proza. In dit boek (240 pagina’s) met zijn beste Spanje-verhalen dringt Nooteboom door tot de ziel van het land. Dit is Spanje in zijn puurste vorm. Reserveer of koop het boek HIER.

Cees Nooteboom (1933) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers. Van zijn romans en reisverhalen verschenen vertalingen over de hele wereld. In 2003 kreeg hij de Oostenrijkse Staatsprijs voor Europese Literatuur, in 2004 de P.C. Hooft-prijs en in 2009 de Prijs der Nederlandse Letteren.

Ga naar de inhoud