De Sagrada Familia in Barcelona heeft eindelijk haar grote kruis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Architect Antoni Gaudí zou mocht hij nog leven apetrots zijn op een van de pronkstukken op zijn nog steeds niet afgebouwde levenswerk, de Sagrada Familia. Deze maandag vroeg in de morgen was men al druk in de weer om een enorm 18 ton wegend kruis op het 30 meter hoogste deel van de gevel ontworpen door Josep Maria Subirachs te plaatsen.

Maandagmorgen was het in de calle Sardenya tussen de straten Provenca en Mallorca een drukte van belang en stond er een enorme hijskraan klaar om een groot gevaarte op zijn plaats te zetten. Dat gebeurde tussen 7 en 8.30 uur om zo min mogelijk het verkeer lastig te vallen.

Het gaat om een 18 ton wegend kruis van 7,5 meter hoog en 4,25 meter breed op het breedste stuk van het kruis. Het moest het pronkstuk worden van Antoni Gaudí voor de zuidwestfaçade ofwel de lijdensfaçade of façade van de Passie die gaat over het lijden van Christus van de Sagrada Familia. Het is een triomfkruis dus wordt het weergegeven zonder het beeld van Christus welke nu 30 meter hoog geplaatst is.

Het kruis komt voor in de geschreven beschrijvingen van het oorspronkelijke project van de Templo en is ook te zien in de eerste schets van de gevel van de Passie, gemaakt door Antonio Gaudí in 1892.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.