skip to Main Content
De Sagrada Familia in Barcelona heeft eindelijk haar grote kruis
La Vanguardia

De Sagrada Familia in Barcelona heeft eindelijk haar grote kruis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het grote kruis van de Sagrada Familia is geplaatst

La Vanguardia

BARCELONA – Architect Antoni Gaudí zou mocht hij nog leven apetrots zijn op een van de pronkstukken op zijn nog steeds niet afgebouwde levenswerk, de Sagrada Familia. Deze maandag vroeg in de morgen was men al druk in de weer om een enorm 18 ton wegend kruis op het 30 meter hoogste deel van de gevel ontworpen door Josep Maria Subirachs te plaatsen.

Maandagmorgen was het in de calle Sardenya tussen de straten Provenca en Mallorca een drukte van belang en stond er een enorme hijskraan klaar om een groot gevaarte op zijn plaats te zetten. Dat gebeurde tussen 7 en 8.30 uur om zo min mogelijk het verkeer lastig te vallen.

Het gaat om een 18 ton wegend kruis van 7,5 meter hoog en 4,25 meter breed op het breedste stuk van het kruis. Het moest het pronkstuk worden van Antoni Gaudí voor de zuidwestfaçade ofwel de lijdensfaçade of façade van de Passie die gaat over het lijden van Christus van de Sagrada Familia. Het is een triomfkruis dus wordt het weergegeven zonder het beeld van Christus welke nu 30 meter hoog geplaatst is.

Het kruis komt voor in de geschreven beschrijvingen van het oorspronkelijke project van de Templo en is ook te zien in de eerste schets van de gevel van de Passie, gemaakt door Antonio Gaudí in 1892.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. volgende week hangt Rajoy eraan, ondersteboven, dan komt het gestolen geld er uit
    daarna wordt het helemaal geel geschilderd

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken