Een dode en gewonde na val rotsblok op Mallorca

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

PALMA – In de Gemeente Calvia op het Balearen eiland Mallorca is een 24-jarige vrouw om het leven gekomen toen een enorm rotsblok los kwam en op haar terecht kwam. Haar 25-jarige partner raakte met zijn benen bekneld onder het rotsblok maar zag kans dit drama te overleven.

Terwijl een jong stelletje dacht romantisch van de zonsondergang en avond te kunnen genieten op Mallorca, eindigde deze date in een nachtmerrie. Het ongeval gebeurde eerder deze week bij de kustlijn tussen Cala Vinyes en Cala Falco in de gemeente Calvia.

Daar zat het stelletje te genieten van de omgeving en het uitzicht toen plots rond middernacht een enorm rotsblok los kwam van de berg en op hen terecht kwam. De 24-jarige vrouw overleed ter plaatse terwijl haar 25-jarige vriend met zijn benen knel kwam te zitten onder het rotsblok. Ondanks het drama en de pijn wist de man zelf 112 te bellen waarna hulp kwam.

Om de man te bevrijden moest de brandweer een hydraulische hijskraan inzetten om het rotsblok te verwijderen. Het ambulancepersoneel kon niets anders doen dan de dood van de vrouw vaststellen en de man zwaargewond naar het ziekenhuis te brengen.

De politie heeft dit deel van de kust in Calvis afgezet en is een onderzoek gestart. Daarbij wordt ook naar de staat van de andere rotsen gekeken om eventuele herhalingen van deze nachtmerrie te voorkomen.

UPDATE: De overleden vrouw is de 24-jarige Sandra Amorós terwijl de gewonde 25-jarige man Adelardo Contador is, een neef van de beroemde Spaanse wielrenner Alberto Contador.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.