skip to Main Content
Een dode en gewonde na val rotsblok op Mallorca
Diario de Mallorca

Een dode en gewonde na val rotsblok op Mallorca

PALMA – In de Gemeente Calvia op het Balearen eiland Mallorca is een 24-jarige vrouw om het leven gekomen toen een enorm rotsblok los kwam en op haar terecht kwam. Haar 25-jarige partner raakte met zijn benen bekneld onder het rotsblok maar zag kans dit drama te overleven.

Terwijl een jong stelletje dacht romantisch van de zonsondergang en avond te kunnen genieten op Mallorca, eindigde deze date in een nachtmerrie. Het ongeval gebeurde eerder deze week bij de kustlijn tussen Cala Vinyes en Cala Falco in de gemeente Calvia.

Daar zat het stelletje te genieten van de omgeving en het uitzicht toen plots rond middernacht een enorm rotsblok los kwam van de berg en op hen terecht kwam. De 24-jarige vrouw overleed ter plaatse terwijl haar 25-jarige vriend met zijn benen knel kwam te zitten onder het rotsblok. Ondanks het drama en de pijn wist de man zelf 112 te bellen waarna hulp kwam.

Om de man te bevrijden moest de brandweer een hydraulische hijskraan inzetten om het rotsblok te verwijderen. Het ambulancepersoneel kon niets anders doen dan de dood van de vrouw vaststellen en de man zwaargewond naar het ziekenhuis te brengen.

De politie heeft dit deel van de kust in Calvis afgezet en is een onderzoek gestart. Daarbij wordt ook naar de staat van de andere rotsen gekeken om eventuele herhalingen van deze nachtmerrie te voorkomen.

UPDATE: De overleden vrouw is de 24-jarige Sandra Amorós terwijl de gewonde 25-jarige man Adelardo Contador is, een neef van de beroemde Spaanse wielrenner Alberto Contador.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by