Potes in Cantabrië gekozen tot Turismo Rural hoofdstad 2020

Potes in Cantabrië gekozen tot Turismo Rural hoofdstad 2020
Beeld: Cantabria Infinita / Facebook

Potes in Cantabrië gekozen tot Turismo Rural hoofdstad 2020

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Dit jaar zal het jaar van het Turismo Rural ofwel plattelandstoerisme gaan worden in Spanje. Veel Spanjaarden zullen in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle (als dat al mogelijk is dit jaar) stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. En dat is ook niet vreemd want er is meer dan genoeg keuze. Net zoals alle andere jaren werd er dit jaar ook weer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2020’ en de winnaar is bekend.

In de editie van 2019 was Santillana del Mar in Cantabrië de Plattelandstoerisme Hoofdstad. In 2018 was dat Aínsa in de provincie Huesca in Aragón en in 2017 was de ‘Capital del Turismo Rural’ Sigüenza in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha.

In 2020 zal de titel opnieuw naar het deel van Spanje gaan dat het ’groene Spanje’ wordt genoemd en opnieuw is een dorp in de autonome regio Cantabrië door de deelnemers gekozen tot de hoofdstad van het plattelandstoerisme in Spanje. We hebben het over het dorp Potes dat maar liefst 25,9% van het totaal aantal stemmen kreeg en een overduidelijke winnaar werd.

Meer interessante artikelen:
Zomerhitte en drukte vermijden in Spanje kan in: Cantabrië
Zomerhitte en drukte vermijden in Spanje kan in: Asturië

Deelnemers

Als tweede eindigde het dorp Artenara op Gran Canaria met 14% van de stemmen gevolgd door Guadalupe in Extremadura met 10,8% van de stemmen, Cazalla de la Sierra in de provincie Sevilla met 9,8% van de stemmen, Colombres in Asturië met 8,3% van de stammen, Leitza in Navarra met 7,3% van de stemmen, Ayna in de provincie Albacete met 7% van de stemmen, Rascafria in de Madrid regio met 6,3% van de stemmen, Santo Domingo de Silos in Burgos met 5,2% van de stemmen en El Rasillo de Cameros in La Rioja met 5% van de stemmen. KLIK HIER om foto’s van alle deelnemende dorpen te bekijken. 

Stemmen

In 2017 deden er in het eerste jaar 30.427 stemmers mee die met 18,8% kozen voor Sigüenza. In 2018 steeg het aantal stemmers naar 56.287 en werd met 28,4% Aínsa als winnaar gekozen. In de 2019 editie waren er iets minder stemmers met 48.877 en werd als winnaar Santillana del Mar gekozen met 19,88% van de stemmen. De editie 2020 heeft een record aan deelnemers gekregen met een totaal van 95.545 stemmers waarvan dus 25,9% koos voor het dorp Potes in Cantabrië als winnaar.

Enkele foto’s

Estampas de Potes (Cantabria) Cantabria - Potes Potes (Cantabria) Potes La casuca del puente (Potes-Cantabria) Potes, Cantabira
Ga naar de inhoud