Hoogste temperatuur op zaterdag in Spanje: 41,8 graden in Cóin (Málaga)

Hoogste temperatuur op zaterdag in Spanje: 41,8 graden in Cóin (Málaga)
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur op zaterdag in Spanje: 41,8 graden in Cóin (Málaga)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals eerder al vermeld zou het warm gaan worden in Spanje en dat is dan ook gebeurt. De hoogste temperatuur op zaterdag 3 juli werd geregistreerd in Coín in de provincie Málaga met 41,8 graden. Maar er werd meer dan 40 graden gemeten op meerdere plaatsen in Spanje. 

Op zaterdag werd de hoogste temperatuur van het land gemeten in de gemeente Coín (Málaga) met 41,8 graden gevolgd door Molina de Segura (Murcia) met 40,4 graden en Archena (Murcia) met 40,3 graden.

In Ontinyent (Valencia) werd ook een hoge temperatuur gemeten van 40,1 graden terwijl het 40 graden werd bij het weer meetstation in Málaga. In Orihuela (Alicante) steeg het kwik naar 39,8 graden wat dezelfde temperatuur was als in Álora (Málaga).

In Cieza (Murcia) werd het 39,6 graden en in de stad Murcia werd een temperatuur van 39,4 graden gemeten terwijl het in Lorca (Murcia) ook 39,3 graden werd.

Verwacht wordt dat ook op zondag hoge temperaturen gemeten gaan worden bij de officiële meetstations van de Spaanse weerdienst Agencia Estatal de Meteorología (Aemet).

Meetstations AEMET
De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

Ga naar de inhoud