18-jarige Britse man aangehouden voor valse bommelding EasyJet vliegtuig op Menorca

18-jarige Britse man aangehouden voor valse bommelding EasyJet vliegtuig op Menorca
Beeld: @RTVEBalears / twitter

18-jarige Britse man aangehouden voor valse bommelding EasyJet vliegtuig op Menorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MENORCA – De politie heeft in de stad Mahon op het eiland Menorca een 18-jarige Britse man aangehouden die ervan verdacht wordt op zondag voor aardig wat paniek te zorgen door een valse bommelding te doen. De verdachte Brit plaatse op social media een bericht dat er aan boord van een vliegtuig dat de route Londen Gatwick naar Menorca aflegde een bom was.

Zijn actie zorgde ervoor dat de Spaanse luchtmacht een F-18 straaljager naar het vliegtuig stuurde om deze naar het vliegveld van Menorca te begeleiden. Meteen werd op het eiland de politie in staat van paraatheid gebracht en stonden ook andere hulpdiensten zoals brandweer en ambulances klaar.

Het ging om EasyJet vlucht EZY8303 die in Gatwick (Londen) was vertrokken met bestemming het Balearen eiland Menorca. Eenmaal na de begeleiding van de F-18 straaljager van de Spaanse luchtmacht, landde het vliegtuig 30 minuten later dan gepland. Eenmaal geland moesten het vliegtuig en de passagiers vier uur op de landingsbaan blijven terwijl specialisten de bagage en het vliegtuig zelf doorzochten.

Uiteindelijk werd niets gevonden en bleek dat het om een valse bommelding ging. Meteen werd een zoektocht gestart naar de persoon die deze bommelding plaatste en deze werd gevonden in Mahon op het eiland Menorca, een 18-jarige Britse man die is gearresteerd voor openbare ordeverstoring. Samen met hem werden vijf andere personen ondervraagd door de politie.

Ga naar de inhoud