Hondendrollenman achtervolgt hondeneigenaren als ze de poep niet opruimen in Madrid

Hondendrollenman achtervolgt hondeneigenaren als ze de poep niet opruimen in Madrid
Beeld: @Arroyomolinos / twitter

Hondendrollenman achtervolgt hondeneigenaren als ze de poep niet opruimen in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gemeente Arroyomolinos in de autonome regio Madrid heeft een nieuwe superheld, maar wel een hele bijzondere: Mister Truño. Hij achtervolgt hondeneigenaren die de uitwerpselen van hun viervoeters niet opruimen om hen te wijzen op hun slechte civiele gedrag.

Mister Truño is een superheld die verkleed als drol over straat en in parken patrouilleert op zoek naar drollen-overtreders. Met de slogan “Si no recoges la caca, Mister Truño te ataca” probeert de gemeente opnieuw de hondeneigenaren op hun plichten te wijzen en hen op hun slechte gedrag aan te spreken.

De gemeente is al jaren bezig om het aantal hondendrollen op straat en in de parken te verminderen maar ondanks de hoge boetes van 3.000 euro lijkt dat niet te lukken. En omdat Superman, Batman en Spiderman het te druk hadden (en geen Spaans spreken) heeft de gemeente Mister Truño aangenomen. Vliegen kan hij niet maar praten kan hij als de beste, en dat is ook nodig om zo de hondeneigenaren op een normale manier op hun verplichtingen te wijzen.

In de gemeente Arroyomolinos met meer dan 30 duizend inwoners staan 2.500 honden ingeschreven maar er zullen veel meer honden in de stad wonen omdat niet iedereen de hond inschrijft. Het opruimen van de hondenpoep zorgt niet alleen voor veel klachten en ergernissen bij de inwoners en is niet hygiënisch maar zorgt ook voor hoge kosten bij de gemeente.

  • mister2
  • mister3
  • Hondendrollenman achtervolgt hondeneigenaren als ze de poep niet opruimen in Madrid
Ga naar de inhoud