Traditionele hakken hardloopwedstrijd tijdens Pride Madrid met succes verlopen

Traditionele hakken hardloopwedstrijd tijdens Pride Madrid met succes verlopen
Beeld: via canva.com

Traditionele hakken hardloopwedstrijd tijdens Pride Madrid met succes verlopen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Pride van Madrid zou niet hetzelfde zijn zonder de traditionele hoge hakken hardloopwedstrijd. Het was alweer de vierentwintigste editie van de wedstrijd die bestaat uit het uitlopen van een afstand op hakken tot 15 centimeter hoogte. De deelnemers moeten zichzelf tijdens de loop ook stijlen. Daarvoor zijn twee kraampjes neergezet. Eén kraampje heeft handtassen en jurken en het andere heeft lippenstift.

De competitie bestaat uit drie eliminatierondes en een finale. Zowel de winnaar als de finalisten winnen verschillende prijzen: de winnaar wint 350 euro, de tweede plek krijgt 250 euro en de derde krijgt 150, daarnaast wordt ook een jaar gratis tinder gold uitgereikt.

De wedstrijd vindt plaats in de smalle straatjes van de regenboogwijk van Madrid. Bezoekers staan dicht op elkaar gepakt en het is moeilijk om daadwerkelijk wat te kunnen zien tussen alle telefoons door. Daarnaast is het erg warm en hoewel er wel een lichte bries staat, is die moeilijk te voelen in de menigte.

Bezoekers die al vaker zijn geweest vonden het dit jaar een beetje teleurstellend, want “het ging heel snel en er is dit jaar niemand gevallen”. Voor sommige bezoekers die voor het eerst komen is de ervaring erg bijzonder. Zo zegt een jonge vrouw “wat een sfeer!” terwijl ze een slok van haar bier neemt. De ervaren bezoekers weten te vertellen dat je voor een goede ervaring zeker veertig minuten van tevoren aanwezig moet zijn om een goed plekje te hebben en alles te kunnen zien.

Tussen alle feestvreugde probeert de stad Madrid vooral veiligheid te promoten. Zo worden er door medewerkers gratis condooms uitgereikt. “We zijn begonnen om half elf ´’s ochtends met uitdelen en we stoppen niet tot acht uur ´’s avonds” vertelt een medewerkster die naast condooms uitdelen ook nog andere taken heeft, zoals sneltests uitvoeren op HIV en het overbrengen van informatie over seksueel overdraagbare aandoeningen.

Ga naar de inhoud