Politie doekt organisatie op die 500 vrouwen in prostitutie dwong in Málaga

Politie doekt organisatie op die 500 vrouwen in prostitutie dwong in Málaga
Beeld: @interiorgob / X

Politie doekt organisatie op die 500 vrouwen in prostitutie dwong in Málaga

Positief nieuws met een negatieve voorgeschiedenis in Málaga. De politie doekte een criminele organisatie op die honderden vrouwen tot prostitutie dwong. Vaak werden ze bedrogen in eigen land en werden ze in Málaga gedwongen hun lichaam te verkopen. Mensenhandel van de ergste soort.

Het aanbod was aantrekkelijk: een reis naar Spanje om een goede baan te krijgen in een schoonheidscentrum in Málaga. Veel vrouwen, vooral uit Colombia, hapten toe. Eenmaal in Spanje werd hen echter verteld dat ze een schuld te vereffenen hadden en dat die enkel kon worden betaald door 24 uur per dag als prostituee te werken. De vrouwen kregen geen voorbehoedsmiddelen, mochten geen klanten weigeren en raakten ook nooit uit de schulden. Het netwerk handelde ook in drugs en verplichte de vrouwen die ook zelf te gebruiken om beter en langer te presteren.

De Nationale Politie slaagde er in 11 vrouwen te bevrijden die in vier appartementen in Málaga op die manier werden vastgehouden. Het onderzoek identificeerde er echter in totaal 55 en de politie schat dat in totaal meer dan 500 vrouwen hetzelfde lot ondergingen.

In totaal werden 25 mensen aangehouden. Acht onder hen zitten nu al in de gevangenis. Het onderzoek kwam er na een anoniem telefoontje begin 2022. Tegelijkertijd kreeg de politie een mail op trata@policia.es, een meldingsdienst voor mensenhandel.

De politie vond in het kader van dit onderzoek 145.338 euro cash, 1,2 kilogram cocaïne en verschillende weegschaaltjes. De rechter blokkeerde 12 rekeningen van de verdachte personen.

Ga naar de inhoud