Zwembaden in verschillende wijken van Altea mogen niet worden gevuld vanwege een tekort aan water

Zwembaden in verschillende wijken van Altea mogen niet worden gevuld vanwege een tekort aan water
Beeld: via canva.com

Zwembaden in verschillende wijken van Altea mogen niet worden gevuld vanwege een tekort aan water

De pittoreske kustplaats Altea staat voor een aanzienlijke uitdaging op het gebied van waterbeheer. De aanhoudende droogte heeft geleid tot strenge maatregelen om het waterverbruik te beperken, met name in specifieke gebieden van de toeristische gemeente, waar het vullen van zwembaden niet meer is toegestaan.

Altea, gelegen aan de Costa Blanca, is een populaire bestemming voor zowel toeristen als permanente bewoners. De stad staat bekend om haar witte huizen, blauwe koepels en schilderachtige stranden. Echter, achter deze idyllische façade schuilt een groeiend probleem: waterschaarste.

In tijden van waterschaarste wordt het vullen van zwembaden een controversieel onderwerp. De gemeente Altea heeft drastische stappen ondernomen om het waterverbruik te beperken, met name in specifieke gebieden van de stad.

Burgemeester Diego Zaragozí heeft een noodverordening afgekondigd voor de getroffen gebieden La Malla (Altea Hills), Mascarat, Alhama Candela en Sierra Altea II. In deze wijken is het nu verboden om leidingwater te gebruiken voor het besproeien van tuinen, het vullen van zwembaden, vijvers en fonteinen, en het schoonmaken van wegen, straten en trottoirs.

Het doel van deze maatregel is om water te besparen en de watervoorziening in deze gebieden te waarborgen. Het is belangrijk dat alle inwoners zich aan deze regels houden om verdere problemen met de watervoorziening te voorkomen.

De noodverordening is tot stand gekomen op basis van een gemeentelijke verordening die speciale maatregelen mogelijk maakt in geval van droogte, en de bevoegdheden van de burgemeester in noodsituaties. Handhaving zal worden uitgevoerd door de lokale politie, het waterbedrijf en gemeentelijke inspecteurs.

Ga naar de inhoud