skip to Main Content
De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de testresultaten van de Spaanse Bond van Consumenten en Gebruikers (Consumentenbond) is de beste magere halfvolle melk van heel Spanje van het huismerk van de Mercadona, Hacendado. Buiten het feit dat het hier dus om een witte merk product gaat is het tevens de goedkoopste melk die in de verkoop is.

De “leche semidesnatada” van Hacendado komt voor de Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) als beste uit de test voor de halfvolle melk die verkocht wordt in Spanje. Deze melk is exclusief in de schappen van de Mercadona te vinden. Het gaat in dit geval om de melk die gesloten buiten de koeling bewaart kan worden ofwel gestereliseerde melk.

Bij de tests van de OCU werd in een laboratorium naar diverse parameters gekeken zoals de ingrediënten, de kwaliteit van het hoofdmateriaal, het etiket en de hygiëne van het product. Hieruit kwam de in het groen verpakte 1 liter pakken en 50 eurocent kostende Hacendado melk als beste uit de test. Daarnaast werd er een smaaktest gedaan met honderden melk testers die over het algemeen ook kozen voor de Hacendado melk.

De melk van de Mercadona kreeg 74 van de 100 punten wat dus de hoogste score was. Dicht in de buurt van de Mercadona staat de magere melk van de merken Llet Nostra, consum en Eroski. Als slechtste melk staat die van het merk ATO op de lijst met slechts 42 van de 100 punten.

Volgens de OCU wordt er over het algemeen goede melk verkocht in Spanje waarbij ook dit onderzoek weer eens aangeeft dat duur niet altijd goed hoeft te beteken en dat goedkoop niet altijd slechte kwaliteit is. Wat is volgens jou de lekkerste halfvolle melk in Spanje?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. “ze zeggen” dat mensen die 2 weken op vakantie komen meer mogen piepen dan mensen die er wonen, ze weten immers alles veel beter dan de mensen die hier al jaren wonen zoals wij
  die tongen zijn toch niet tegen te houden he, een lesje in bescheidenheid zou hier zeker niet misstaan.

 2. Als je op alles kritiek hebt in een land keer dan maar huiswaarts !!!
  Ieder land heeft positieve en negatieve eigenschappen. Een mens is ook niet voor 100 % oke.

 3. Beste,
  Heb zelf in België gewoond en nu in Spanje en veel verschil is er niet volgens mij of mijn smaakpapillen moeten niet meer werken maar denk dat niet want bij een wijntje smaak ik wel het verschil hi hi
  Chris

 4. Grappig deze test. Maar natuurlijk komt niet naar boven hoeveel antibiotica er in de melk zit vanwege de scheutige penicilline injecties in de koe en alle overige chemische toevoegingen die een koe krijgt toegediend en waarvan de afvalstoffen in geraken. Bovendien is lang houdbare melk totaal niet lekker, altijd duf. De beste melk komt van de biologische koeien uit Nederland. In de zuidelijke staten brouwt men er niets van, te beginnen bij Frankrijk. Het zijn wijnlanden en geen melk landen. De gewone halfvolle en volle melk is een bak water met melkpoeder over het algemeen genomen. Waar men ook koopt: Lidl, Carrefour, Super Sol, Aldi, Inter Marche, etc. etc.

 5. Klopt dat de melk (kwaliteit) in Spanje beter is dan bv bij ons in België. Ik kijk altijd uit naar melk wanneer ik terug ben in Spanje, en dan liefst de dagverse volle of halfvolle melk van gelijk welk merk is super in Spanje!

 6. In de Mercadona in Moncofar (Castellon) spreken de personeelsleden fanatiek Valenciaans, ook aan de kassa. Weg ermee dus….

  1. @jean clude
   Je kan er ook voor kiezen om op te rotten naar het land waar je vandaan komt. Dan heb je er geen last van. Ga daar maar zeiken.
   Laat de Spanjaarden met rust!!

 7. ok mercadona een heel goed warenhuis
  wijzelf gaan niet al te veel naar de mercadona, we kopen nogal veel in de winkels in het dorp, iets duurder maar het scheelt echt niet veel
  zo verdienen die mensen ook hun boterham en hebben we veel meer contact met de plaatselijke bevolking die overigens hele leuke mensen zijn, in de supermarkten heb je dat niet zo maar voor elk wat wils en dat is goed zo

 8. Sorry maar Semidesnatada is halfvolle melk Desnatada melk is de magere dus het klopt niet, en die is bij de lidl goedkoper en die komt zeker uit Spanje (Milbona)

 9. Wij kopen al jaren de melk van de Mercadona en vele andere produkten, ook de Steinburg bier 22 cent per blikje en super lekker. Enkel vlees kopen we daar niet meer omdat er meer water uit loopt onder het bakken dan wat er uit de kraan komt.

 10. Mercadonna heeft een geode keuze en een geode prijs/kwaliteit verhouding.
  Vind de melk prima, net als honderden andere produkten, top.
  Mercadonna is voor ons de beste supermarket hier

 11. Ik ben ook fan van producten Mercadonna prima prijs kwaliteit Aldi en lidll hebben we in Belgie ook.In Spanje wil is ik is iets anders.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken