De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de testresultaten van de Spaanse Bond van Consumenten en Gebruikers (Consumentenbond) is de beste magere halfvolle melk van heel Spanje van het huismerk van de Mercadona, Hacendado. Buiten het feit dat het hier dus om een witte merk product gaat is het tevens de goedkoopste melk die in de verkoop is.

De “leche semidesnatada” van Hacendado komt voor de Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) als beste uit de test voor de halfvolle melk die verkocht wordt in Spanje. Deze melk is exclusief in de schappen van de Mercadona te vinden. Het gaat in dit geval om de melk die gesloten buiten de koeling bewaart kan worden ofwel gestereliseerde melk.

Bij de tests van de OCU werd in een laboratorium naar diverse parameters gekeken zoals de ingrediënten, de kwaliteit van het hoofdmateriaal, het etiket en de hygiëne van het product. Hieruit kwam de in het groen verpakte 1 liter pakken en 50 eurocent kostende Hacendado melk als beste uit de test. Daarnaast werd er een smaaktest gedaan met honderden melk testers die over het algemeen ook kozen voor de Hacendado melk.

De melk van de Mercadona kreeg 74 van de 100 punten wat dus de hoogste score was. Dicht in de buurt van de Mercadona staat de magere melk van de merken Llet Nostra, consum en Eroski. Als slechtste melk staat die van het merk ATO op de lijst met slechts 42 van de 100 punten.

Volgens de OCU wordt er over het algemeen goede melk verkocht in Spanje waarbij ook dit onderzoek weer eens aangeeft dat duur niet altijd goed hoeft te beteken en dat goedkoop niet altijd slechte kwaliteit is. Wat is volgens jou de lekkerste halfvolle melk in Spanje?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.