De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

Oeps ... foto ontbreekt!

De beste halfvolle melk van Spanje komt van de Mercadona

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de testresultaten van de Spaanse Bond van Consumenten en Gebruikers (Consumentenbond) is de beste magere halfvolle melk van heel Spanje van het huismerk van de Mercadona, Hacendado. Buiten het feit dat het hier dus om een witte merk product gaat is het tevens de goedkoopste melk die in de verkoop is.

De “leche semidesnatada” van Hacendado komt voor de Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) als beste uit de test voor de halfvolle melk die verkocht wordt in Spanje. Deze melk is exclusief in de schappen van de Mercadona te vinden. Het gaat in dit geval om de melk die gesloten buiten de koeling bewaart kan worden ofwel gestereliseerde melk.

Bij de tests van de OCU werd in een laboratorium naar diverse parameters gekeken zoals de ingrediënten, de kwaliteit van het hoofdmateriaal, het etiket en de hygiëne van het product. Hieruit kwam de in het groen verpakte 1 liter pakken en 50 eurocent kostende Hacendado melk als beste uit de test. Daarnaast werd er een smaaktest gedaan met honderden melk testers die over het algemeen ook kozen voor de Hacendado melk.

De melk van de Mercadona kreeg 74 van de 100 punten wat dus de hoogste score was. Dicht in de buurt van de Mercadona staat de magere melk van de merken Llet Nostra, consum en Eroski. Als slechtste melk staat die van het merk ATO op de lijst met slechts 42 van de 100 punten.

Volgens de OCU wordt er over het algemeen goede melk verkocht in Spanje waarbij ook dit onderzoek weer eens aangeeft dat duur niet altijd goed hoeft te beteken en dat goedkoop niet altijd slechte kwaliteit is. Wat is volgens jou de lekkerste halfvolle melk in Spanje?

Ga naar de inhoud