skip to Main Content
Belgische wandelaars en speleologen gered in Cantabrië
Guardia Civil

Belgische wandelaars en speleologen gered in Cantabrië

SANTANDER – De Spaanse Guardia Civil (politie) en Protección Civil (burgerwacht) in het in het noorden van Spanje gelegen Cantabrië hebben het afgelopen week druk gehad met het redden van o.a. Belgische wandelaars en speleologen. De wandelaars werden afgelopen woensdag in de Picos de Europa gered en slechts twee dagen geleden wisten de reddingswerkers de drie vermiste speleologen te vinden in de gangen van Mortillano.

Woensdag moest de politie er aan te pas komen om twee verdwaalde Belgische wandelaars uit het Canal del Vidrio gebied te redden. De wandelaars waren met de lange tocht bezig maar omdat deze niet is aangegeven met bordjes raakten ze de weg kwijt en liepen ze op een gegeven moment de verkeerde kant op. 

Uiteindelijk namen de verdwaalde wandelaars contact op met de politie die meteen met de reddingsoperatie begon. Aangezien de wandelaars blijkbaar al op 2.000 meter hoogte zaten werd er een helikopter van de Guardia Civil ingezet maar deze had vanwege de mist enige moeite om bij het Belgische tweetal te komen. Uiteindelijk slaagde men erin om de Belgen te redden. Ze waren niet gewond maar hadden wel last van extreme uitputting.

Grotten

Afgelopen vrijdag moesten de Guardia Civil en de Protección Civil ook een reddingsoperatie starten om drie verdwaalde speleologen uit het ondergrondse gangenstelsel van Mortillano te redden. Dit grottencomplex is zo’n 124 km lang, heeft een hoogteverschil van 950 meter en is geliefd bij speleologen. Het gangenstelsel heeft een hoge moeilijkheidsgraad.

De Belgische speleologen waren echter geen onbekenden met het ontdekken van grotten etc. maar op het moment dat ze naar buiten hadden moeten komen was er al een vertraging van 12 uur. Daarom werd er actie ondernomen door de reddingswerkers die het drietal uiteindelijk verdwaald halverwege het grottenstelsel aantrof. Ook zij waren ongedeerd maar hadden ze wel de verschijnselen van vermoeidheid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De “wandelaars” liepen de verkeerde kant op. Dus ze hadden niet eens een kompas mee. Andere mensen moeten alweer hun leven wagen om die onverantwoordelijke idioten te redden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by