skip to Main Content
De zomertrend in Spanje: bier met gazpacho smaak
Cruzcampo

De zomertrend in Spanje: bier met gazpacho smaak

MADRID – De vraag is of veel mensen het zullen drinken maar wat wel zeker is, is dat de Spanjaarden houden van bier en van gazpacho. Daarom bedacht de uit Málaga komende Fábrica de Cerveza Cruzcampo het ‘Gazpacho Beer’. Het gaat dus om een biertje dat de smaak van het bier en de traditionele koude soep Gazpacho mengt.

Maar mocht je nu naar de plaatselijke supermarkt rennen dan heb je pech want het is een nieuwe vorm van bier dat alleen in Málaga te proeven is. In feite is het bier met Gazpacho smaak het resultaat van een wedstrijd op Instagram waar volgers van Cruzcampo hun ideeën konden laten weten voor een nieuwe biersmaak.

Uiteindelijk werd door de Instagram gebruikers het Cruzcampo Fruity Ale met abrikoos gekozen tot het bier van de zomer maar het Cruzcampo Gazpacho Beer heeft in de pers en bij de bierliefhebbers de meeste aandacht getrokken.

Het Gazpacho biertje is vanwege de gazpacho een ongefilterd roodachtig bier met een gemiddelde bitterheid en een lichte body. Deze bier variëteit heeft een rood-oranje schuimlaagje en in zijn smaak proef je tomaat, peper en komkommer.

Sinds de opening van de Fábrica de Cerveza Cruzcampo in de Calle Trinidad Grund nummer 29 in de Soho van Málaga, hebben de bierspecialisten 40 verschillende smaken gecreëerd. In deze plaats is het dus mogelijk om tot het einde van de zomer en zolang de voorraad strekt het Cruzcampo Fruity Ale con Melocotón en Cruzcampo Gazpacho Beer te proberen. Mocht je geen trek hebben in een experiment dan kun je altijd nog de andere biersoorten testen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Bier is bier als je er wat abnormaals aan toevoegt is het geen bier meer. Maar op deze manier worden alle dranken verziekt met zogenaamde extra smaakjes. Ik weiger dit te drinken en als iemand het opdringt weiger ik ook te betalen. Pas geleden ook met een Cortado con Hielo probeerde iemand zijn eigen brouwsel te brengen in plaats van het gevraagde tja waar haal je het lef vandaan?

  2. Eerst proeven daarna beoordelen!!!. Mss is dit bier juist lekker zuur fries en fruitig!!! Ik wil dit bier zeker proeven!!

  3. Indien je geen echt goed bier kunt brouwen, zoek je maar naar de gekste combinaties want de consument die niet gewoon is aan kwaliteit wil zich maar al te graag laten verleiden tot dit soort absurde experimenten. Wat is de volgende stap? Stella met de smaak van Belgische chocolade of Ardeense worst, of Heineken met het aroma van Goudse kaas of Zeeuwse mosselen?
    Ze doen maar, maar geef mij maar het blokje kaas of Ardeense worst op een bordje naast mijn biertje. Salud!

    1. Helemaal eens met Frank. Bier met de smaak van tomaat, peper en komkommer. Daar moet je als bierliefhebbers toch niet aan denken!😫😵

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by