De zomertrend in Spanje: bier met gazpacho smaak

De zomertrend in Spanje: bier met gazpacho smaak
Beeld: Cruzcampo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De vraag is of veel mensen het zullen drinken maar wat wel zeker is, is dat de Spanjaarden houden van bier en van gazpacho. Daarom bedacht de uit Málaga komende Fábrica de Cerveza Cruzcampo het ‘Gazpacho Beer’. Het gaat dus om een biertje dat de smaak van het bier en de traditionele koude soep Gazpacho mengt.

Maar mocht je nu naar de plaatselijke supermarkt rennen dan heb je pech want het is een nieuwe vorm van bier dat alleen in Málaga te proeven is. In feite is het bier met Gazpacho smaak het resultaat van een wedstrijd op Instagram waar volgers van Cruzcampo hun ideeën konden laten weten voor een nieuwe biersmaak.

Uiteindelijk werd door de Instagram gebruikers het Cruzcampo Fruity Ale met abrikoos gekozen tot het bier van de zomer maar het Cruzcampo Gazpacho Beer heeft in de pers en bij de bierliefhebbers de meeste aandacht getrokken.

Het Gazpacho biertje is vanwege de gazpacho een ongefilterd roodachtig bier met een gemiddelde bitterheid en een lichte body. Deze bier variëteit heeft een rood-oranje schuimlaagje en in zijn smaak proef je tomaat, peper en komkommer.

Sinds de opening van de Fábrica de Cerveza Cruzcampo in de Calle Trinidad Grund nummer 29 in de Soho van Málaga, hebben de bierspecialisten 40 verschillende smaken gecreëerd. In deze plaats is het dus mogelijk om tot het einde van de zomer en zolang de voorraad strekt het Cruzcampo Fruity Ale con Melocotón en Cruzcampo Gazpacho Beer te proberen. Mocht je geen trek hebben in een experiment dan kun je altijd nog de andere biersoorten testen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.