Barcelona wil schapen en geiten herintroduceren

Barcelona wil schapen en geiten herintroduceren
Beeld: Twitter

Barcelona wil schapen en geiten herintroduceren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om opnieuw schapen in Barcelona te laten grazen. Uiteraard gaat dat niet gebeuren op de Ramblas, de Plaça Catalunya of het Parque de Ciutadella maar wel in het Parc de Collserola. Liefhebbers van zwart-wit foto’s kunnen geiten en schapen op de Ramblas zien maar tegenwoordig voorkomt de gemeentelijke verordening dat veehouderij in de stad Barcelona mogelijk is.

Maar de huidige gemeente onderzoekt of het ondanks de huidige regelgeving toch mogelijk is om een rondtrekkende kudde schapen en/of geiten te laten grazen in de wijk en natuurgebied Collserola. Met de grazende schapen wil de gemeente de biodiversiteit van het park vergroten maar ook het risico op natuur- en bosbranden voorkomen omdat schapen en geiten meehelpen met het schoonhouden van de natuur.

De gemeente heeft geen specifieke data bekend gemaakt maar geeft wel aan dat het proces en onderzoek naar de mogelijkheden zijn gestart. Het consortium van het natuurpark Sierra de Collserola steunt de mogelijkheid van schapen in het natuurgebied. 

De kuddes met schapen en geiten zijn reeds door het Consortium geherintroduceerd in Collserola met drie kuddes, bestaande uit zo’n 300 tot 400 exemplaren in de gemeenten Montcada i Reixac, El Papiol en Sant Feliu de Llobregat. Barcelona ontbreekt nu nog in dat lijstje maar als het aan de gemeente ligt moet dit dus in de nabije toekomst een realiteit worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.