Eerste botanische tuin op Ibiza geopend

Eerste botanische tuin op Ibiza geopend
Beeld: IBB / Facebook

Eerste botanische tuin op Ibiza geopend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Net zoals veel andere eilanden en toeristische plaatsen heeft Ibiza vanaf nu ook een botanische tuin. Het gaat in dit geval echter niet om een initiatief van de autoriteiten maar om een privé project van zakenman Eduardo Luis Mayol. De ‘Ibiza Botánico Biotecnológico’ is te vinden op zo’n 7,5 km van Sant Rafel, langs de C-731 weg van Eivissa naar Sant Antoni.

Ibiza Botánico Biotecnológico (IBB) is een ruimte die gecreëerd is voor de biotechnologie, de plantkunde en zoölogie. De planten die in deze botanische tuin te zien zijn komen hoofdzakelijk van de eilanden waarbij het dus om inheemse flora gaat. Het biotech-botanische park van Ibiza is een centrum voor natuurbehoud en wetenschappelijke verspreiding, aldus de initiatiefnemer..

IBB is het enige biotechnologische botanische centrum van Europa op Ibiza. IBB is een multifunctionele ruimte gewijd aan de zorg voor het milieu en wetenschappelijke verspreiding.

Naast de verschillende ruimtes met inheemse planten zijn er ook andere bijzonderheden te zien zoals een plantaardige piano, een fotobioreactor, atmosferisch water, diverse zoutvlakten en verschillende habitats van de Pitiusas-eilanden (Ibiza en Formentera). Er zijn ook verschillende bonsais te zien omdat dit een hobby is van de initiatiefnemer van de botanische tuin.

De ‘Ibiza Botánico Biotecnológico’ is in principe elke dag geopend tussen 10 en 19 uur. Volwassenen kunnen voor 14 euro en kinderen (7.12 jaar) voor 7 en kinderen van 0-6 jaar gratis het park bezoeken.

Bekijk HIER de website (Nederlands)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.