Verboden te fietsen in Cerler-Benasque

Verboden te fietsen in Cerler-Benasque
Beeld: Heraldo.es

Verboden te fietsen in Cerler-Benasque

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De gemeente Benasque in de provincie Huesca heeft besloten het fietsen in een drukke straat in Cerler te verbieden. Het gaat om de Calle de La Fuente waar sinds deze week een verbodsbord staat voor fietsers. De gemeente heeft deze beslissing genomen na de vele klachten van de inwoners vanwege het gevaarlijke gedrag van veel mountainbikers.

De mountainbikers die de 15,6 km lange Ruta 13 (La Mina) van het bedrijf Puro Pirineo in de Spaanse Pyreneeën rijden maken veel gebruik van deze straat in Cerler. De inwoners van de Calle de La Fuente klagen al lang bij de gemeente Benasque vanwege de fietsers die vaak met hoge snelheden door de straat rijden waarbij al enkele keren wandelaars, waaronder een zwangere vrouw, omver zijn gereden of bijna geraakt werden.

De vereniging van inwoners van Cerler zegt dat ze op geen enkel moment de optie tot het sluiten van de straat of een verbod op fietsers hebben geuit bij de gemeente maar wel dat er actie ondernomen moest worden om gevaarlijke situaties te vermijden en ongelukken te voorkomen.

De Asociación de Vecinos de Cerler steunt het toerisme dat de BTT (Bicicletas Todo Terreno) met zich meebrengt maar sommige (lees: veel) mountainbikers gedragen zich niet volgens de regels waardoor gevaarlijke situaties ontstaan in met name deze straat waar het vanaf nu dus verboden is om te fietsen.

Ondertussen heeft de vereniging van inwoners van Cerler samen met het bedrijf Puro Pirineo gezocht naar een alternatief voor de Ruta 13 die schijnbaar gevonden is. In plaats van de Calle de La Fuente waar het nu verboden is om te fietsen, kunnen de mountainbikers gebruik maken van het pad Cabo Llugá dat tot aan de hoofdweg loopt zonder door het centrum van Cerler te hoeven rijden.  

Ga naar de inhoud