78-jarige Nederlander op het strand van Cambrils om het leven gekomen

78-jarige Nederlander op het strand van Cambrils om het leven gekomen
Beeld: Freepik

78-jarige Nederlander op het strand van Cambrils om het leven gekomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Op dinsdag is een 78-jarige Nederlandse man tijdens het zwemmen in de Middellandse Zee voor het strand van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada in het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië om het leven gekomen. De man was samen met zijn vrouw gaan zwemmen in zee maar tijdens het terugzwemmen naar het strand kreeg hij een enorme pijnscheut in zijn borstkas.

De strandwachten wisten de 78-jarige bewusteloze Nederlander, waarvan niet bekend is of hij op vakantie was of aan de Costa Dorada woonachtig is, uit zee te halen waarna ze probeerden hem te reanimeren. Dat bleven de leden van de ‘servicio de socorrismo’ doen totdat de ambulance kwam en het medisch personeel de reanimatie tevergeefs overnam.

Het voorval deed zich voor op een strand in de wijk La Llosa van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada, net onder Salou. Op het moment van het overlijden was er een groene vlag wat betekent dat er sprake was van een rustige zee. Vermoedelijk heeft de 78-jarige Nederlander een hartaanval gekregen tijdens het zwemmen.

De Nederlander is helaas alweer de 15e persoon die op de stranden in Catalonië om het leven is gekomen sinds dat de zomercampagne is begonnen op 15 juni 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.